HK melder Ingram Micro til arbejdsmarkedsråd

Fagforeningen HK's faglige sekretær John Jørgensen har meldt distributøren Ingram Micro til det regionale arbejdsmarkedsråd, fordi ledelsen ifølge ham nægter at følge dansk lov. Ledelsen henviser til, at den ikke har mandat til at forhandle med fagforeningen.

Sagens drejer sig om en opsigelse af alle danske Ingram Micro-ansattes kontrakter med krav om at medarbejderne går ned i løn.

Ifølge lov om masseopsigelse skal Ingram Micro varsle opsigelser af den nuværende kaliber, hvilket virksomheden ikke har gjort. Den har også afvist at indgå i forhandlinger med fagforeningen HK om alternative løsninger.

»Vi holdt halvanden times møde med Ingram Micro, hvorefter de meddeler os, at de ikke har mandat til at forhandle, og at de ikke kan komme i kontakt med dem, der har mandatet i Bruxelles,« fortæller John Jørgensen.

Han er meget overrasket over den usmidige reaktion fra Ingram Micro, som han har svært ved at finde nogen undskyldninger for.

»At de er et stort multinationalt firma, burde ikke undskylde dem. De mødte også op til mødet med to advokater, så de kan vel ikke være helt ubekendte med loven,« lyder det harsk fra John Jørgensen.

Han vurderer, at en indblanding fra arbejdsmarkedsrådet, vil betyde, at Ingram Micro bliver nødt til at vende tilbage til forhandlingsbordet allerede i denne uge.

»En anden konsekvens kan meget vel blive, at de allerede udsendte opsigelser bliver kendt ugyldige,« mener den faglige sekretær.

For ham er det derfor uforståelig, at den danske ledelse dækker sig ind med, at de ikke har mandat og ikke kan komme i kontakt med den europæiske ledelse.

»Vi har forståelse for, at selskabet er i en vanskelig situation. De oplyser til os, at de taber 20 millioner om måneden. Det er klart, at det må have konsekvenser,« siger John Jørgensen.

Det er endnu ikke lykkedes at få en reaktion fra Ingram Micro.

Vi følger sagen løbende her på www.crn.dk. Mere om den generelle krise blandt broadline-distributører i næste udgave af Computer Reseller News, der udkommer på onsdag.

KORREKTION:
John Jørgensen har bedt om en korrektion af de oplysninger, der står i
ovennævnte artikel. Korrektionen findes ved at klikke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere