Motorola fyrer 15 Tetra-ansatte

Motorola fyrer 15 medarbejdere, der beskæftigede sig med at sælge mobilkommunikation efter den digitale Tetra-standard i Danmark. Årsag: Firmaet kan ikke få klar besked, om det offentlige siger ja eller nej til Tetra.

Motorola revurderer nu sin strategi for den digitale mobilstandard Tetra i Danmark. En endelig beslutning træffes først efter nytår, men allerede nu står det klart, at selskabet skal fyre 15 medarbejdere.

Afskedigelserne kommer efter en rapport, som blev udsendt af regeringen i tirsdags. Rapporten skulle vurdere de offentlige beredskabers behov for nye radiosystemer, eksempelvis baseret på Tetra.

Regeringen har imidlertid ikke taget stilling til, hvordan det offentlige skal investere sine penge i de kommende år. Det skal et nyt udvalg til gengæld give sit bud på til foråret.

Hos Motorola ramte rapporten som et lyn fra en klar himmel. Her havde man forventet, at rapporten enten ville vende tommelfingeren op eller ned for Tetra - så selskabet havde noget at forholde sig til.

- Men dette scenarie, hvor man nedsætter et nyt udvalg, havde vi slet ikke tænkt på, siger direktør Ole Haslund fra firmaet TetraNet, som er ejet af Motorola og distributøren Zenitel. TetraNet har vundet den ene af to licenser til at drive Tetra-netværk i Danmark.

Forpligtelser

Med licensen fulgte imidlertid en række forpligtelser til at udbygge et Tetra-netværk, der kan anvendes af "de blå blink", det vil sige politi, brandvæsen og diverse nødberedskaber.

Med licensen fulgte også en forventning om, at TetraNet snart kunne høste ordrer fra det offentlige, men det er ikke sket. Og nu sker det tidligst - hvis nogensinde - langt inde i 2003.

- Vi kan ikke bare fortsætte, som om intet var hændt, siger Ole Haslund.

Den 6. januar fremlægger Tetranet, domineret af Motorola, derfor sin nye strategi for Tetra i Danmark.

De fyrede medarbejdere var alene ansat af Motorola, mens TetraNet selv råder over et kontor med blot fire ansatte.

- Lige nu handler det for os om at sætte omkostningerne i bero, og så må vi også revurdere vores planer, siger Ole Haslund.

230 Tetra-udviklere i Glostrup

Den uafklarede situation i Danmark er en belastning for Motorola, der har placeret et af sine vigtigste udviklingscentre på Tetra-området i Motorolas nye hovedsæde i Glostrup. Her arbejder omkring 230 medarbejdere med Tetra-udvikling.

Den anden danske Tetra-licens gik til det mindre selskab T-Cell, der målretter sine aktiviteter mod private kunder. Her drager man ikke umiddelbart nogen konsekvenser af regeringens rapport:

- Vi deler ikke Motorolas opfattelse af, hvor katastrofalt det hele er. Men vi ser selvfølgelig gerne, at staten melder ud med et balanceret udspil, der tager hensyn til begge leverandører af Tetra, siger Erik Hornung, bestyrelsesformand i T-Cell.

Firmaet er nået langt med udbygningen af Tetra-netværk i hovedstadsområdet og oplyser selv at være 10 måneder foran de udrulningskrav, der fulgte med licensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere