Svensk Orange forhøres af myndigheder

Orange i Sverige skal redegøre for sine 3G-planer over for den svenske telestyrelse. Ledelsen vil ikke udtale sig om rygter om, at selskabet med 230 medarbejdere er sat til salg.

Den svenske Post- og Telestyrelse forlanger nu en redegørelse fra Orange i Sverige om selskabets planer for den videre drift. Det skriver internetavisen Ny Teknik.

Koncernens svenske afdeling blev sorteper i den seneste omstrukturering i Orange, og kravene til udrulningen af et 3G-netværk i Sverige harmonerer ikke længere med Orange-koncernens udrulningsplaner.

Uenige om dato

Ifølge de svenske regler skal Orange sætte sit 3G-net i drift om et år. Oranges har imidlertid ændret sin europæiske strategi til, at netværkene først skal være klar i 2004.

Post- og Telestyrelsen har derfor tidligere truet med at trække Oranges licens tilbage.

I redegørelsen til styrelsen skal Orange blandt andet fortælle, hvor mange basestationer, der var i drift per 1. december i år.

Ifølge vedholdende rygter i svensk presse er Oranges svenske afdeling sat til salg, men det vil ledelsen ikke bekræfte. Til Ny Teknik siger Anette Gregov, Oranges informationschef i Sverige, at "man undersøger alle muligheder".

Ifølge teleanalytikere, som Ny Teknik har talt med, er det usandsynligt, at nogen vil overtage Orange Sverige og 3G-licensen. Selskabet bliver snarere nødt til at levere licensen tilbage til Post- og Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere