TDC-topchef sendt på ferie

Direktøren for TDC Tele Danmark, Peder Ø. Andreasen, trak det korte strå efter dagens sammenlægning af fastnetselskabet og TDC Internet. Han er nu sendt på ferie, selv om hans butik var langt den største inden fusionen.

Han er stadig ansat i TDC-koncernen, men hvor er endnu ikke blevet afklaret.

Sammenlægningen af TDC's fastnetselskab, TDC Tele Danmark, og internetudbyderen TDC Internet blev en nitte for direktør Peder Ø. Andreasen, der siden Tele Danmarks opsplitning i flere selskaber tilbage i 2000 har stået i spidsen for fastnetforretning. En butik, der sidste år omsatte for 19,5 milliarder kroner.

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, har valgt den 38-årige Lars Torpe Christoffersen til ny direktør for det fusionerede selskab, TDC Totalløsninger A/S.

Lars Torpe Christoffersen har også været med på topplan siden opsplitningen som direktør for TDC Internet. Denne virksomhed omsatte sidste år for blot én milliard kroner.

- Jeg er fortsat ansat i TDC, men det er endnu ikke afklaret hvor, siger Peder Ø. Andreasen fra sin privatadresse tæt på Bagsværd Sø.

Han har ingen kommentarer til, hvorfor han blev vraget fra den nye store udfordring, at sammenlægge fastnet- og internet-forretningen med henblik på at høste økonomiske gevinster og at give kunderne det overblik, der har manglet i to år.

- Det må du tale med Henning om, svarer han kort.

Fortrolig personalesag

Henning Dyremose ville på dagens pressemøde om sammenlægningen ikke kommentere Peder Ø. Andreasens ansættelse.

- Vi plejer ikke at kommentere personalesager, udtalte han.

De nu fusionerede selskabers regnskaber kan dog give et hint om, hvad der har inspireret Henning Dyremose til at pege på økonomen Lars Torpe Christoffersen som ny leder.

Mens omsætningen i TDC Internet er steget voldsomt i de senere år, er der sket en tilbagegang i Peder Ø. Andreasens fastnetselskab. TDC forventede først, at fastnetindtægterne i 2002 ville stige til 19,8 milliarder kroner, men siden er omsætningen blevet nedjusteret to gange til nu 19,1 milliarder kroner.

- Det lugter lidt af, at det, der hed TDC Tele Danmark, har haft nogle udfordringer i den seneste tid, siger porteføljemanager David Dalgas, Bankinvest, som en kommentar til forfremmelsen af Lars Torpe Christoffersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere