TDC rydder op efter navne-kaos

TDC-koncernen rydder grundigt op i det kaos af navne, der har præget de enkelte selskaber siden opsplitningen i 2000. Oprydningen betyder et endeligt farvel til Tele Danmark-navnet.

Tele Danmark-navnet skal forsvinde helt ud af vores bevidsthed, hvis det står til det gamle telefonselskab og dets nye branding-strategi.

Til gengæld skal TDC-navnet og logoet, det blå parallelogram, være det første, der popper frem på danskernes nethinder, når vi tænker på kommunikation.

Den nye strategi skal rydde grundigt op efter to års kaos, hvor navne som Vic, Zillion, Oncable og Opasia er blevet lanceret uden held.

Forbrugerne har ifølge TDC's egne analyser taget TDC-navnet til sig. Efter for nylig eksempelvis at have droppet Opasia-navnet, steg kendskabet til TDC Internet markant, forlød det på dagens pressemøde i forbindelse med fusionen mellem TDC Tele Danmark og TDC Internet.

Det juridiske navn for det fusionerede selskab bliver TDC Totalløsninger A/S, men det skal forbrugerne ikke bekymre sig om.

Fremover hedder selskabet blot TDC i folkemunde. Og dog. Vil man tale om mobiltelefoni, så er navnet fortsat TDC Mobil. Navne som TDC Kabel TV og TDC Forlag fortsætter også uændret.

Kortere navne

Tele Danmark-navnet skal udfases i løbet af det næste års tid.

- Det sker lige pludselig, engang næste år, og så ser I aldrig mere navnet Tele Danmark, lover Henning Dyremose, koncernchef og administrerende direktør.

TDC var oprindeligt tænkt som noget, analytikere og presse kunne bruge til at betegne koncernen som en helhed.

Men TDC, en forkortelse for Tele Danmark Communications, skal fremover være indgangen til koncernens produkter, og det dyrt indkøbte domænenavn, tdc.dk, linker til den primære hjemmeside til erstatning for teledanmark.dk.

Samtidig rydder TDC op i de mange datterselskabers navne. TDC Tele Danmark Call Center Europe A/S er hverken kort eller fyndigt, og det nye navn bliver TDC Call Center Europe A/S. Listen over nye navne er lang.

Men igen er strategien ikke konsekvent. Netcafeen Boomtown lever videre med sit navn. Ungdommen skal ikke belemres med TDC-bogstaverne, hedder det.

Henning Dyremose vil ikke sætte tal på, hvad markedsføringen af de droppede varemærker har kostet.

- Men det har været meget billigere, end hvis vi i sin tid skulle have slået TDC-navnet fast. Besparelsen er mindst en faktor 10, siger han.

Topchefen ser endda navneforvirringen som et gode for TDC-organisationen. Først ville cheferne rundt omkring markedsføre produkterne under navne, der slet intet havde med TDC at gøre. Og nu er de kommet tilbage og har erkendt, at TDC-navnet er det bedste.

- Det har ikke været en planlagt proces. Men den har alligevel været med til at ryste noget af monopolstøvet af os, bemærker Henning Dyremose.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere