TDC fusionerer internet og fastnet

<b>Opdateret:</b> Telekoncernen TDC fusionerer sit fastnetselskab TDC Tele Danmark og sit internetselskab TDC Internet til et nyt fælles selskab. Det er ellers kun to år, siden TDC udskilte sine divisioner i selvstændige selskaber. Ingen ansatte bliver fyret på grund af fusionen.

TDC skifter strategi. Koncernen slår sin fastnet- og internetforretning sammen til ét nyt selskab, TDC Totalløsninger A/S, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Med strategiskiftet vil TDC gøre op med forvirringen omkring, hvor man som kunde skal henvende sig for at få en internetløsning.

Især successen med at sælge bredbåndsløsninger, ADSL, har forvirret forbrugerne, der kunne købe ét produkt hos TDC Internet og et andet hos TDC Tele Danmark.

TDC formulerer det, sådan at det nye selskab, der blot skal markedsføres under navnet TDC, skal sikre langsigtede strategiske og værdiskabende mål.

- TDC Totalløsninger A/S vil målrette arbejde på at opnå en yderligere forbedring af TDC's stærke fokus på kunderne. Vi vil udnytte det høje kendskab til TDC's brand. Vi vil fortsætte med den succesfulde udrulning af bredbånd i Danmark. Og vi vil ikke mindst forbedre lønsomhed og produktivitet og derigennem fastholde og underbygge vores finansielle forventninger, siger koncernchef og administrerende direktør i TDC, Henning Dyremose.

Ny struktur vendte kurverne

Den administrerende direktør for TDC Totalløsninger bliver Lars Torpe Christoffersen, der hidtil har været administrerende direktør for TDC Internet. Fremtiden for den nuværende direktør i TDC Tele Danmark, Peder Ø. Andreasen, omtales ikke i fondsbørsmeddelelsen.

Strategiskiftet er det første store, siden TDC indførte en ny koncernstruktur i oktober 2000. Dengang blev koncernen splittet op i selvstændige selskaber, der skulle varetage forskellige funktioner: Fastnet, mobil, internet, forlag og en servicefunktion.

- Med den nye koncernstruktur fik vi vendt kurverne. Frem til slutningen af 2000 faldt markedsandelene i Danmark konstant. Siden har vi enten konsolideret eller ligefrem vundet markedsandele, siger Henning Dyremose.

Senest i marts næste år skal alle ændringer være på plads.

Ændringen fører ikke til afskedigelser af medarbejdere, oplyste Henning Dyremose på et pressemøde torsdag middag.

- Men der kommer til at ske personalereduktioner. I øjeblikket kan vi reducere medarbejdertallet med cirka 900 om året blandt andet ved naturlig afgang og jobrotation, og tilpasningen sker inden for denne ramme, sagde han.

Samtidig med organisationsændringen gennemfører TDC en ny og mere enkel brandingstruktur, hvor TDC Tele Danmark-navnet og -logoet vil blive udfaset.

Relevant link:

TDC's pressemeddelelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere