DoCoMo dropper hollandsk aktiekøb

Det hollandske teleselskab KPN får ikke solgt nye aktier til en værdi af 18,6 milliarder kroner til japanske NTT DoCoMo. Japanerne opretholder dermed ikke deres aktiepost på 15 procent, der i forvejen ikke er mange penge værd.

Det japanske teleselskab NTT DoCoMo har sagt nej til et tilbud om at købe nye aktier i KPN's mobildivision for 18,6 milliarder kroner.

Dermed udvander NTT DoCoMo sin aktiepost på 15 procent, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Tidligere på året nedskrev det japanske selskab værdien af aktieposten til næsten ingenting, ligesom det var tilfældet med DoCoMos andre investeringer i Europa og USA.

KPN vil konvertere lån til mobilselskabet KPN Mobile og det tyske datterselskab, E-Plus, i størrelsesordenen 104 milliarder kroner, om til aktiekapital, skriver Bloomberg.

I sidste måned opfordrede hollænderne NTT DoCoMo til at investere yderligere penge for at opretholde den 15 procent store ejerandel.

NTT DoCoMos investeringer i Holland skulle i sin tid være indgangen til det lukrative europæiske mobilmarked, hvor det japanske selskab satsede på en stor ekspansion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere