SCO's Linux-satsning skal gennem kanalen

Linux og en stærk kanal kan hænge sammen. Det budskab arbejder Greg Bogochwalski fra SCO målrettet på at få ud i disse dage. Den direkte anledning er lanceringen af den samlende Linux-distribution rettet mod erhvervsmarkedet, UnitedLinux, der havde premiere 19. november.

Fire producenter af Linux-distributioner Connectiva, TurboLinux, SCO og SuSE, har sluttet sig sammen om at lave en kernedistribution af det hastigt voksende styresystem.

»Vi kan ikke undvære kanalen, når vi skal have produkterne ud til kunderne. Især ikke SMB-markedet. Vi vil aldrig kunne overkomme at kontakte alle SMB-kunderne. Derfor har vi brug for kanalen mere end nogensinde før,« siger Greg Bogochwalski, der er regional direktør for SCO i Europa.

Han vil samtidig gerne være med til at pille myten om, at der ikke er penge at tjene for kanalpartnerne, når det gælder Linux. I hvert fald når det gælder SCO's Linux, hævder Greg Bogochwalski. SCO har altid satser på at sælge gennem kanalen.

»Vi har også sammensat prisen på vores produkter sådan, at det vil være attraktivt for partnere at sælge dem,« siger Greg Bogochwalski.

Det attraktive består i at den kommende UnitedLinux fra SCO vil blive lanceret i tre versioner med mere eller mindre medfølgende support. Greg Bogochwalski forestiller sig især at Basis-udgaven vil være interessant for kanalpartnere, fordi der stort set ikke følger noget support med i den pakke. Derudover sælger SCO også sin Linux i to udvidede versioner med en større servicepakke.

Greg Bogochwalski vil dog gerne understrege, at SCO helst ser at servicekontrakterne ligger hos kanalpartnerne. I modsætning til den højst profilerede kommercielle Linux-leverandør, Red Hat, der helst vil stå for hele servicen selv, tror SCO ikke på den model, man satser i stedet på en stærk kanal.

»Vi har slet ikke resurser til det, og det ønsker vi heller ikke. SCO har mange års erfaring fra arbejde med kanalen, via vores Unix-forretning. Det er den eneste måde at komme ordentlig ud til det vigtige SMB-marked på,« siger Greg Bogochwalski.

Mere om SCO og om UnitedLinux i dagens udgave af Computer Reseller News.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere