Mobilcom-eventyr dyrt for France Telecom

France Telecom skal betale 56 milliarder kroner for at kunne trække sig ud af det tyske mobilselskab Mobilcom, der siden september har været truet af konkurs.

Det har været et dyrt eventyr for France Telecom at involvere sig i det tyske mobilselskab Mobilcom.

Fredag indgik selskaberne en aftale om, at France Telecom mod at betale mere end 56 milliarder kroner kan trække sig ud af det tyske projekt, der har været lukningstruet siden september.

Dengang besluttede France Telecom at stoppe pengestrømmen hen over den fransk-tyske grænse, og Mobilcoms 3.000 ansatte stod til at miste deres job, indtil forbundskansler Gerhard Schröder greb ind.

Ifølge Wall Street Journal vil France Telecom overtage Mobilcoms gæld til banker og underleverandører for 44 milliarder kroner og anden gæld for syv milliarder kroner.

Derudover vil France Telecom betale 4,3 milliarder kroner alene til at dække Mobilcoms udgifter med at bremse udviklingen af 3G-mobilnetværk og -tjenester.

Den store check fra France Telecom skyldes blandt andet, at den franske koncern tidligere har forpligtet sig til at finansiere Mobilcoms 3G-netværk med op til næsten 75 milliarder kroner. Ved at løbe fra det løfte kunne France Telecom se frem til årelange juridiske slagsmål med tyskerne.

France Telecom ejer 29 procent af Mobilcom, og den aktiepost antages nu at være billigt til salg, skriver Wall Street Journal.

En række tyske banker står samtidig klar med ny finansiering for 830 millioner kroner til Mobilcom, der i sin nye form vil fokusere på trådløse tjenester.

France Telecom ejer 54 procent af aktierne i danske Orange.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere