Torsdagens aviser om IT

GN-direktør i tillidskrise. Orange vil friste små mobilselskaber. Bredbånd over elnettet truer TDC. Mobiltelefoner forbydes på benzinstationer.

GN-direktør i tillidskrise

Analytikerne har mistet tilliden til topchefen i GN Store Nord, Jørn Kildegaard, efter at koncernen onsdag offentliggjorde et kvartalsregnskab, der for tredje gang alene i år indeholdt chokerende, negative overraskelser. Problembarnet er datterselskabet NetTest, som Kildegaard er hovedarkitekten bag. Analytikerne mener nu, at årets sidste kvartal må afgøre, om Kildegaard kan blive siddende som direktør. (Børsen)

Orange vil friste små mobilselskaber

Orange, der netop har bekræftet at fyre 400 medarbejdere i Danmark, vil forsøge at sælge kapacitet på sit netværk til andre operatører som Telmore og Debitel. Det siger Oranges direktør Richard Moat i et interview. Han afviser desuden en sammenlægning af Orange i Danmark og Sverige, fordi det ikke vil passe de danske mindretalsaktionærer. På længere sigt kan det dog ændre sig. Udover fyringerne skal Orange spare penge ved at genforhandle kontrakter med leverandørerne, der desuden skal reduceres fra 800 til godt 60 leverandører. (Politiken)

Bredbånd over elnettet truer TDC

Hvis energiselskaberne i større grad udnytter muligheden for at tilbyde forbrugerne bredbåndsadgang til internettet via elnettet, kan det blive en trussel mod TDC's ADSL-forretning. Det indrømmer TDC-chefen Henning Dyremose, som nu vil indgå partnerskaber med elselskaberne. Energi Randers står på spring med et tilbud om en 4,5 Mbit/s-forbindelse til 190 kroner per måned, hvor TDC forlanger 909 kroner om måneden for en 2 Mbit/s-forbindelse. Elselskabet Nesa har dog droppet planerne om tilbyde bredbånd via elnettet på grund af lave ADSL-priser. Nesas strategi er i stedet af lægge fiberkabler i jorden, når der alligevel skal graves elkabler ned. (Børsen, Berlingske Tidende)

Mobiltelefoner forbydes på benzinstationer

Fremover bliver det forbudt at tale i mobiltelefon på Shells benzinstationer. Beslutningen er truffet efter tre engelske brandulykker, hvor gnister fra mobiltelefoner har fået ansvaret. Gnisterne kan opstå, når mobiltelefonens batteri gnider mod kontakterne. Forbudet gælder alle Shell-stationer i Europa. I Tyskland overvejer man at forbyde tændte mobiltelefoner på alle tankstationer i landet, og i Finland findes forbudet allerede på visse tankstationer. (Politiken, Magasinet Mobil)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere