Stort nederlag for Microsoft Smartphone

Den britiske telefonfabrik Sendo, som er delvist ejet af Microsoft, dropper overraskende at udvikle telefoner baseret på Microsofts Smartphone-styresystem. Sendo satser nu på en Nokia-platform.

Den britiske telefonfabrik Sendo, som er delvist ejet af Microsoft, vil ikke længere udvikle telefoner baseret på Microsofts Smartphone-styresystem. I stedet vil Sendo satse på en Nokia-platform

Sendo er ikke blandt verdens største mobiltelefon-fabrikker, men afvisningen af Microsofts nye mobilsatsning, Smartphone 2002, har stor symbolsk betydning.

Helt konkret afbryder Sendo udviklingen af en længe ventet Z100 smartphone, der blev præsenteret for pressen for få dage siden, og som skulle have været i handelen inden nytår eller tidligt i 2003.

- Det har været en meget svær beslutning at træffe for Sendo, skriver selskabets administrerende direktør, Hugh Brogan, på selskabets hjemmeside torsdag.

Microsoft ejer en mindre aktiepost i det britiske telefonfirma, der blev stiftet i 1999 og var en af de første partnere i Microsofts mobile softwareprogram.

Satser på Nokia

Sendo springer nu i armene på Nokia og køber licens til den finske telegigants Series 60-platform, der også benyttes af Matsushita (Panasonic), Samsung, Siemens og Nokia selv.

Platformen opererer oven på Symbian-operativsystemet, der netop er målet for Microsofts Smartphone-satsning.

Foreløbig har Microsoft kun lanceret Smartphone 2002 sammen med mobilkoncernen Orange. Den såkaldte Orange SPV terminal skulle have været i handelen i Danmark i dag torsdag, men leveringsproblemer har forsinket debutten med en uge.

Samsung har også købt licens til Microsoft-systemet, men har endnu ikke lanceret noget produkt.

Sendos beslutning om at skrotte Microsoft og vælge Nokia og Symbian skyldes især, at disse systemer bedst understøtter branchestandarder som eksempelvis MMS (multimediebeskeder) og Java, der sælges af Microsoft-konkurrenten Sun Microsystems.

Relevante links:

Sendos hjemmeside
Nokias pressemeddelelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere