Telia lægger ADSL på is

Netop som gader og stræder er plastret til med reklamer for Telias store danske ADSL-satsning, trækker teleselskabet følehornene til sig igen. ADSL i Danmark kan ikke betale sig, lyder erkendelsen.

Telia har slået rekorden for teleselskaber, der har budt ind på det danske marked for hurtige internetforbindelser, ADSL. Men det er en trist rekord.

Blot 14 dage nåede selskabet at markedsføre sin ADSL-løsning med store outdoor-annoncer og bannerreklamer på nettet, inden produktet nu pilles af plakaten igen. Produktet har været solgt siden sommeren.

I alt 2.800 danskere har nået at tegne abonnement på Telias prisbillige ADSL-løsning, og det svenske teleselskab tager imod ordrer indtil på fredag.

Herefter lyder budskabet til potentielle kunder, der henvender sig for at bestille den ADSL-forbindelse, de netop har set annonceret i busskuret: Desværre, vi tilbyder ikke ADSL - længere.

Annoncekampagnen fortsætter ugen ud, og planlagte gentagelser i løbet af de kommende måneder er selvsagt aflyst. Prisen på den overflødige kampagne holdes hemmelig.

- De regulatoriske betingelser gør det definitivt ikke muligt at tjene penge på ADSL i Danmark i dag, sagde bestyrelsesformand i Telia Networks, Terje Christoffersen, på et pressemøde onsdag.

Forsigtig kritik

Han er forsigtig med at kritisere de danske myndigheder for at diskriminere alle andre end TDC på det hastigt voksende ADSL-marked, hvor den danske telegigant har en markedsandel på knap 80 procent.

- Det er det nærmeste, man kan komme på et monopol. Vi kritiserer ikke nogen, vi konstaterer blot, hvad der er sket. Vi skal betale TDC 740 kroner om året for en ADSL-linje, og den pris agter TDC at hæve, og så kan vi ikke være med, sagde Terje Christoffersen.

Telia erkender, at selskabet ikke har gjort voldsomt meget for at gøre de danske myndigheder opmærksomme på markedssituationen, men selv om IT- og Telestyrelsen ville love at kigge på sagen, ville det ikke være nok til at opretholde ADSL-satsningen:

- Den takt, de regulatoriske forhold ændrer sig med i Danmark, er for langsom til, at vi kan vente på det. Derfor sætter vi nu ADSL på hold, siger Terje Christoffersen.

De kunder, der allerede har fået leveret ADSL eller har modtaget en ordrebekræftelse, vil dog fortsat blive serviceret, og netværket vil blive vedligeholdt, så det er klar til at blive trukket op igen, når markedet har ændret sig, og Telia kan tjene penge på det.

Telia Stofa, der sælger bredbånd over tv-kabler, er ikke berørt af nedskæringerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere