Bendtsens softwarebrev gået i vasken

Bendt Bendtsens forsøg på at samle flertal bag et brev til EU ser nu ud til at mislykkes. Meget tyder på, at der ikke kan indgås kompromis med S, SF og R.

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen har forsøgt at samle seks af Folketingets partier bag en erklæring til EU-kommissionen og Europaparlamentet. Erklæringen er et forsøg på at påvirke den endelige udformning af det omstridte EU-direktiv om softwarepatenter. Nu set det imidlertid ud til at S, SF og R alligevel ikke kan bakke op om ministerens krav.

Ifølge Børsen udtaler SF's Anne Grethe Holmsgaard, at det tegner til, at S, SF og R står af, fordi de mener, at linien i brevet kan føre til en politik, der vil hæmme den frie konkurrence og skabe monopollignende tilstande. De tre partier mener i øvrigt, at teksten er for upræcis.

Dansk Folkeparti mener derimod, at regeringen har givet de fornødne indrømmelser og vil derfor fortsat bakke op om brevet.

»Det er mest fair. Vi har flyttet os, og regeringen har flyttet sig, og det er klart, at det vil være at holde regeringen for nar, hvis vi trækker os. Jeg mener, vi har et godt kompromis,« siger Morten Messerschmidt til Børsen.

Branchen positiv
Børsen er kommet i besiddelse af brevet og har vist det til repræsentanter fra den danske it-branche, og her får brevet en positiv modtagelse.

I branchen bakker både danske og udenlandske it-firmaer op om ministerens krav til det kommende EU-direktiv om softwarepatenter.

»Brevet slår fast, at vi ikke får amerikanske tilstande herhjemme. Desuden løfter man overliggeren for, hvor stor en opfinderhøjde der skal være, og samtidig sikrer man, at ingen i it-branchen får mulighed for at blokere for udviklingen på internettet,« siger en centralt placeret kilde fra et stort dansk it-firma ifølge Børsen.

Ingen it-firmaer ønsker dog at kommentere brevet til citat, fordi de er bange for at lægge sig ud med direktivets modstandere, som de typisk arbejder sammen med.

Indholdet af brevet har, ifølge Børsen, en vis lighed med de krav som IT-brancheforeningen og ITEK har efterlyst for at ville støtte et krav om softwarepatenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere