Krydsportering udskudt til udgangen af 2005

Ideen om krydsportering, hvor man kan tage sit mobilnummer med over på fastnettelefonen eller omvendt, er udskudt til udgangen af 2005. Politikerne erkender at det ikke er teknisk muligt i øjeblikket.

Ideen om gøre det muligt at tage sit mobilnummer med over på fastnettelefonen eller omvendt er udskudt til udgangen af 2005. Det står klart efter at partierne i den såkaldte teleforligskreds var til møde hos videnskabsminister Helge Sander tirsdag eftermiddag.

Både Venstre og Socialdemokraterne havde erklæret sig parate til at se på indførelsen af det der i fagsproget kaldes krydsportering. Men partiernes teleordfører måtte erkende, at det ikke ville give nogen mening at indføre krydsportering i Danmark, hvis det ville betyde kaos over for udenlandske teleudbydere. Krydsportering gør nemlig at teleselskaberne ikke længere kan se om en kunde ringer til et mobil- eller et fastnetnummer og taksere opkaldet derefter.

Hvis Danmark gik enegang og indførte krydsportering fra 1. april, som Venstre tidligere har lagt op til, så ville det sandsynligvis betyde at udenlandske teleselskaber ganske enkelt ville lukke for opkald til Danmark.

»Vi må erkende, at vi ikke kan lave det alene. Det er ganske enkelt ikke teknisk muligt. Vi kan jo ikke have at udlandet lukker for samtaler til Danmark,« siger Venstres teleordfører, Christian Lund Jepsen til IT-avisen ComON.

»Vi er derfor blevet enige om at udskyde diskussionen til udgangen af 2005,« forklarer Christian Lund Jepsen.

Dermed kan teleselskaberne foreløbig ånde lettet op. Krydsportering ville kunne have kostet teleselskaberne et milliardbeløb i mistede indtægter, hvis de ikke længere var i stand til at se at det var et mobilnummer, der blev ringet til, og opkræve ekstra høj takst for det.

Både Socialdemokraterne og Venstre havde forud for mødet også erklæret sig parate til at se på priserne for opkald mellem mobil- og fastnettelefoner, de såkaldte termineringspriser. Men partierne blev enige om at vente til september med at se på dette område. Til den tid er IT- og Telestyrelsen formentlig klar med en markedsundersøgelse, som skal danne grundlag for at se på prisstrukturen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere