HP skal kigge Bluecom tæt i kortene

HP meddeler, at selskabet har opnået et forlig med brokeren Bluecom i sagen om ulovligt parallelimporterede varer. Bluecom skal betale en "betydelig" erstatning og får fremover konstante kontrolbesøg fra HP.

Da HP med rettens hjælp i november sidste år gennemførte en razzia mod Bluecom, fandt man et antal varer, som HP ikke mente burde være der. Varerne var importeret fra fjernøsten udenom HPs officielle kanaler. Det var i strids med EU's varemærkedirektiv og dermed var der tale om ulovlig parallelimport. Ifølge HP har Bluecom erkendt, at varerne var ulovligt importerede.

Først her et halvt år senere er HP klar til at fortælle om den straf, man har udtænkt for brokeren.

Juridisk set er der tale om et forlig, men ifølge HPs kanalchef Klaus Gregersen har den amerikanske pc-producent ikke slækket på et eneste af sine krav.

Det betyder, at Bluecom skal hoste op med en erstatning for den ulovlige parallelimport - ifølge Klaus Gregersen er der tale om en meget betydelig erstatning - og at Bluecom fremover må tillade HP at komme på konstante kontrolbesøg.

Flere andre brokere har overfor CRN tilkendegivet, at den import fra ikke EØS-lande, som formelt karakteriserer krænkelsen af EU's varemærkedirektiv, er en udbredt aktivitet i hele brokerbranchen.

Hos HP har man da også ladet forstå, at de andre brokere også må indstille sig på både razziaer og retssager.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt her til morgen har HP aktuelt tre retssager i Europa om ulovlig parallelimport.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere