En fjerdedel af al software i Danmark er piratkopier

En fjerdedel af alle programmer installeret på danske computere i 2007 var piratkopier. Branchens tab anslås til lidt under en milliard kroner.

I Danmark er det 25 procent af alle installerede programmer som er piratkopier. Det fortæller den seneste globale analyse fra Business Software Alliance (BSA). Tallet for 2007 ligger på niveau med året før, men alligevel er branchens anslåede tab steget med cirka 50 millioner kroner til i alt 985 millioner kroner, fordi programmerne er mere værdifulde. Dette tal er dog meget omstridt, for brugere af piratkopier vil ikke i alle tilfælde være i stand - eller villige - til at købe en lovlig version af programmet.

BSA har især rettet indsatsen mod virksomheder der anvender piratkopier i de sidste år og blandt andet Danaweb, Scandiaweb, Skare Meat og Bjarke Ingels Group har måttet betale for manglende licenser.

På verdensplan er piratkopiering faldet i 67 lande og kun steget i 8 lande, men alligevel er den samlede mængde af piratkopieret software vokset med 3 pct. til 38 pct. i 2007. Forklaringen er, at markedet for pc'er voksede mest i de lande, som er mest plaget af piratkopier. Pc-salget i de såkaldte BRIK-lande (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) steg med 26 pct. sidste år.

De absolutte bundskrabere er Armenien, Bangladesh, Aserbaidsjan og Moldova, hvor 92-93 procent af al software er piratkopier. Rusland er et af lyspunkterne - her er andelen af ulovlig software faldet med syv procent på et år og ligger nu på 73 pct.

Hvis man skal tro BSA, så taber softwarebranchen på verdensplan omkring 230 milliarder kroner om året som følge af piratkopiering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere