Bill Gates vil hente flere it-folk til USA

Microsoft-chef Bill Gates mener at det er for svært at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

Microsoft-chef Bill Gates kritiserede onsdag de strenge amerikanske regler for udstedelse af arbejdstilladelser til udlændinge. De nuværende regler betyder at amerikanske virksomheder maksimalt kan hente 65.000 it-eksperter, ingeniører, læger og andre specialister til landet om året. Microsoft og andre teknologi-selskaber har længe kritiseret reglerne, og Bill Gates sagde onsdag, at systemet helt bør afskaffes.

»Den tvivlsomme teori bag H-1B (visum-ordningen) er, at der kommer for mange kloge mennesker til landet. Det er meget farligt. Du kan få den her ide, at verden er meget farlig; lad os begrænse rejser ... lad os begrænse visa,« sagde Bill Gates.

Han henviste til lande som Kina og Indien, som repræsenterer en stigende udfordring for de amerikanske it-virksomheder. For at konkurrere globalt på lige fod er det nødvendigt at give amerikanske virksomheder ubegrænsede muligheder for at hente udenlandske it-specialister til landet, mener han.

Efter den 11. september er den amerikanske visum-politik blevet betydelig strammere, og antallet af udenlandske studerende faldt i 2003 for første gang i 30 år.

Som et eksempel brugte Microsoft en kinesisk medarbejder, som fik forbud mod at rejse ind i USA og deltage i et møde efter hun blev gift. Selv canadiske Microsoft-medarbejdere har oplevet lignende problemer.

»Det giver ikke nogen mening. Det ender med at der vil være canadiere, som sidder fast ved grænsen indtil reglerne laves om,« sagde Gates.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere