Google afviser danske øl-reklamer

Den danske netbutik Øltorvet.dk har fået nej til at annoncere på Google, men undrer sig over, at søgemaskinen tillader vin-reklamer.

Hvis man søger efter »øl« hos Google skal man bladre gennem mange siders søgeresultater for at finde den største danske ølbutik på nettet, Øltorvet.dk. Det har fået den danske internet-forretning til at bestille en annonce hos Google for at styrke sin profil overfor søgemaskinens brugere. Men hos Google vil man ikke acceptere reklamer for øl og spiritus. Søgemaskinen har dog ikke noget imod vin-reklamer. Det vækker undren hos Øltorvet.dk.

»Google har vel nærmest en monopol-lignende stilling på søgemaskine-markedet. Derfor har firmaet også en særlig forpligtelse omkring åbenhed og fair behandling af annoncørerne. Det kan ikke være rigtigt, at man skal udsættes for denne form for vilkårlighed. Vi har et lovligt produkt, som bliver solgt overalt. Så jeg har meget svært ved at se, hvorfor øl skulle være anderledes end vin,« siger Gert Birnbacher, der er tidl. formand for FDIH og stifter af Øltorvet.dk.

I et kortfattet svar til Øltorvet.dk begrunder Google sin afvisning med firmaets ret til at udøve et redaktionelt skøn i forbindelse med annoncer på søgemaskinen.

»Vi tillader ikke annoncer for øl eller for web-sider der har et betydeligt indhold der omhandler salg af øl. Vi kan derfor ikke aktivere din annonce på Google, så længe du direkte annoncerer for øl eller dit web-sted udelukkende beskæftiger sig med øl,« skriver Google i en mail til Gert Birnbacher.

Google fremhæver at salg af øl og spiritus samt en række andre produkter og tjenesteydelser - herunder hasardspil - ikke accepteres i forbindelse med annoncer på søgemaskinen. Men forbuddet gælder ikke vin.

»Årsagen til denne holdning er en afvejning i forhold til virksomhedens værdier og evt. juridisk problemer bl.a. i forhold til salg til mindreårige. Dette forbud inkluderer dog p.t. ikke vin som du korrekt gør opmærksom på. Vin betragtes således som værende i en anden produkt kategori end øl,« skriver Google.

Det har ikke været muligt for ComON at komme i kontakt med Googles danske salgsteam for at få en kommentar til firmaets annoncepolitik.

Gert Birnbacher fortæller at han nu vil klage til Konkurrencestyrelsen over behandlingen hos verdens største søgemaskine.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere