Nokia og Telenor indgår samarbejde om nye mobile tjenester

Mens Telia har bundet sig til et tæt samarbejde med Apple omkring iPhone, så går konkurrenten Telenor lidt andre veje med et bredt samarbejde med Nokia. Parterne skal sammen sætte yderligere skub i integrationen af nye internettjenester på Nokias Ovi-platform.

En ny samarbejdsaftale mellem Telenor og Nokia vil gøre det muligt for Telenor-kunder at få den nemmeste adgang til de bedste internet-tjenester på mobiltelefonen, siger parterne.

Som led i samarbejdet vil udvalgte Nokia-enheder blive udformet, så der er nem adgang til udvalgte tjenester fra begge virksomheder. Det gælder for eksempel Nokia Maps, N-gage og Telenor Music Store og Mobile TV.

Tjenesterne bliver lanceret til en række forskellige enheder i løbet af andet halvår 2008, og flere tjenester vil senere blive tilgængelige.

Nokia og Telenor er desuden nået til enighed om en forretningsmodel for yderligere samarbejde om mobile internettjenester, der skal forstærke de to virksomheders position på markedet:

"Vores ambition er at være den førende operatør, der giver nye og brugervenlige tjenester til mobile enheder. Aftalen med Nokia er startskuddet til et spændende samarbejde, hvor vi i udpræget grad vil drage nytte af vores 3G-netværk," siger Morten Karlsen Soerby, Executive Vice President og Head of Telenor Nordic.

Nokia er naturligvis også begejstrede for samarbejdet med Telenor, og de er sikre på, at det vil bane vejen for integrationen mellem enheder og tjenester på det skandinaviske marked, forklarer Timo Ihamuotila, Executive Vice President of Sales, Nokia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere