Sonofon gav 130 mio. kroner for CBB

Sonofon måtte punge ud med 130 millioner kroner for CBB Mobil. Det fremgår af kvartalsregnskabet fra Sonofons ejere, norske Telenor. Dermed fik CBB's tidligere ejere ikke de 176 millioner kroner, som de havde sat næsen op efter.

Da Sonofon i fredags udsendte en pressemeddelelse om, at selskabet havde købt lavpriskonkurrenten CBB Mobil, stod der nederst, at parterne var blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen. Men kun få dage efter købet, står prisen sort på hvidt på side fire i kvartalsregnskabet for Sonofons norske ejere, Telenor. 130 millioner var den sum, som Sonofon-direktør Tage Reinert måtte til lommerne efter for at få kontrol over CBB Mobil.

CBB's tidligere ejere, Comitel og Moesgaard Consulting, havde igennem længere tid været på udkig efter købere til selskabet. På baggrund af salgsprisen, da konkurrenten Telmore blev solgt til TDC, anslog direktør Peer Kølendorf fra Comitel i januar overfor ComON, at en fornuftig pris for CBB Mobil ville være 176 millioner kroner.

I dag er Peer Kølendorf ikke bange for at indrømme, at den pris i sidste ende ikke var realistisk.
»I sidste ende var det et spørgsmål om almindelig udbud og efterspørgsel. Og vi må erkende, at kunderne i Telmore og CBB ikke nødvendigvis er det samme værd,« siger Peer Kølendorf til IT-avisen ComON.

Han tilføjer dog, at de tidligere ejere ud over de 130 millioner kroner også fik godt 15 millioner kroner i udbytte og såkaldt fri kapital med sig ud af CBB.

Sammen med Michael Moesgaard investerede Peer Kølendorf i alt godt 12 millioner kroner i etableringen af CBB, der gik i luften som mobilselskab i maj 2001.

»I starten havde vi enorme problemer med teknikken og kun 20.000 kunder. Så det er reelt først fra august 2002 og til nu, at værdierne er skabt,« siger Peer Kølendorf. De to stiftere ejede hver 50 procent af CBB Mobil.

Hvad pengene fra salget skal bruges til, ved Peer Kølendorf endnu ikke.
»Vi undersøger nogle ting indenfor mobilteknologi. Vi har en masse know-how, som vi kan drage nytte af,« fastslår Peer Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere