Retssag om web-hotellers brudte løfter

Når web-hoteller lover kunderne fri trafik, er det ofte reelt kun op til 2- 5 Gigabyte. Det skader branchen, mener et web-hosting firma, der nu vil slæbe ni konkurrenter i retten, for at få ryddet op.

Kampen om kunderne er hård blandt de danske web-hoteller, og derfor tages alle midler i brug. Men nu har det dansk/tyske hostingfirma, Servage, fået nok af konkurrenternes metoder, som de mener er lidt for smarte.

Mange af web-hotellerne reklamerer således med, at kunderne har fri trafik. De kan således have lige så mange besøgende på de hjemmesider, som bliver hostet på web-hotellerne, som de har lyst til.

Men sådan fungerer det ikke i virkeligheden, mener Servage. Ofte oplever kunderne, at deres hjemmesider bliver lukket, hvis trafikken overskrider mellem 2 og 5 Gigabyte.

»Vi kender til flere eksempler på kunder hos et større dansk web-hotel, som bliver lukket ned når de rammer fem gigabyte,« siger direktør Steffan Fallesen fra Servage. Han vil dog ikke oplyse det konkrete web-hotels navn.

Servage er nu blevet så trætte af konkurrenternes løfter, at de overvejer at lægge sag an mod i alt ni større danske web-hoteller for at få sat en stopper for løfterne.

»Det er ganske enkelt falsk markedsføring, som gør det svært reelt at konkurrere,« påpeger Steffan Fallesen, der betegner den danske hosting-branche, som det rene vilde vesten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere