Artikel top billede

Skrappe krav til Intel

Intel undgår en ny bøde, men der stilles hårde krav.

Intel er nået til enighed med de amerikanske myndigheder i en sag om monopol-misbrug på processor-markedet. Aftalen mellem chipfirmaet og Federal Trade Commission (FTC) gælder både for cpu'er, gpu'er og chipsæt.

Aftalen understreger at Intel ikke må anvende trusler, særlige rabatter eller andre tiltag til at fortrænge sine konkurrenter fra markedet eller på andre måder gøre det sværere for dem at sælge deres produkter.

Intel må heller ikke levere misvisende informationer om konkurrenternes produkter.

FTC mener at Intel har tilbudt særlige rabatter til pc-producenterne, hvis de forpligter sig til, kun at sælge Intel-cpu'er og ikke købe fra f.eks. AMD.

De nye krav til Intel er mere vidtgående end det, som chipfirmaet tidligere har fået pålagt efter de seneste monopolsager mod chipgiganten.

EU har også idømt Intel en rekordbøde på otte milliarder kroner sidste år for at misbruge sin position på markedet.

Den nye aftale med FTC betyder, at Intel slipper for en ny bøde i denne omgang.

Men det kræver at Intel overholder alle kravene, herunder at licensaftalerne med AMD, Nvidia og Via skal ændres, så konkurrenterne har større frihed til at bruge Intels teknologier i egne produkter.

Intel forpligter sig til, at producenter af komplementære produkter, som GPU'er, skal have adgang til Intels teknologier i de næste seks år. En licensaftale med Via om x86-teknologi, der udløber i 2013, skal forlænges med fem år.

Aftalen forpligter også Intel til at understøtte PCI Express i de næste seks år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere