E-læring skal gøre Danmark højteknologisk

E-læring skal være med til at gøre Danmark til et højteknologisk samfund, fastslog videnskabsministeren, da han uddelte 10 millioner kroner til 13 e-læringsprojekter.

Videnskabsminister Helge Sander bevilgede tirsdag 10 millioner kroner til i alt 13 forsøgsprojekter med e-læring. Ministeren ser e-læring som et af de midler, der skal gøre Danmark til et højteknologisk samfund.

»Hvis vi skal vinde den globale kamp om arbejdspladser, er e-læring et af de afgørende midler,« understreger Helge Sander.

I alt har mere end 150 e-læringsprojekter søgt om støtte fra regeringens pulje på 10 millioner kroner, som blev lanceret i forbindelse med It-handlingsplanen i oktober sidste år.

E-læring bruges i dag primært i store virksomheder. Målet med e-læringspuljen har været også at få de små og mellemstore virksomheder samt det offentlige med på vognen.

Et af de 13 projekter er et virtuelt samarbejde for mellemledere i mindre virksomheder.

»Ofte er lederne i de små virksomheder de sidste til at komme på kursusbænken, fordi det kan være svært at finde tid. Det problem er vi ude over med e-læring,« forklarer Malene Nilsson fra virksomheden Kjær Group i Svendborg.

I samspil med professor Steen Hildebrandt fra Handelshøjskolen i Århus skal ledere fra Kjær Group og andre mindre danske virksomheder deltage i et virtuelt virksomhedsspil om ledelse.

Et andet af de projekter, som får støtte, handler om vækst i byggebranchen ved hjælp af e-læring. Det er Entreprenørskolen, Dansk Byggeri og 10 håndværkervirksomheder med op til 15 vansatte, der går sammen om at udbyde e-læringskurser i ledelse og økonomistyring til ledere i byggebranchen.

»Der er meget guld, der skal graves frem i de kommende år, og jeg tror vi vil se en eksplosion i e-læring i de kommende tre til fem år,« siger Niels Henning Andersen, direktør for Entreprenørskolen.

I dag er det kun hver ottende dansker, der bruger Internettet til undervisning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere