Google Wave er langt fra målet

Google ved stadig ikke, hvad dataloftet skal være i Google Wave. Og indlæringskurven er stadig for høj. Men det revolutionerende redskab er snart på vej til folket.

Da Google før sommerferien løftede sløret for Google Wave, blev det hurtigt kaldt firmaets næste store succes og rosende omtalt som "email på crack".

Men det kommer fortsat til at kræve hårdt arbejde og en rum tid, før den vision kan gå i opfyldelse.

Googles australske kontor holdt i dag en videokonference, hvor ComON fik lov at lytte med. Formålet med konferencen var at udbrede forståelsen af det revolutionerende kommunikationsredskab og fortælle om de milepæle og problemer, som udviklerholdet er stødt på.

Præcist hvad Googles nye bølge er, er svært at formulere i en kort sætning. Googles danske udviklingschef Lars Rasmussen kalder selv Wave for et kommunikations- og samarbejds-værktøj. Med den tilføjelse, at de såkaldte bølger er hostede simultane samtaler, hvor alle kan se, hvad der tidligere er blevet sagt, og hvad de andre deltagere er i færd med at sige - lige nu.

Og hvor det kan være svært at forklare Waves fortrinligheder i korte sætninger, så kan det også være for svært at komme i gang med Wave. Indlæringskurven er simpelthen for høj.

»Lige nu er læringskurven lidt stejlere, end vi gerne vil have den til at være. Det bliver forstærket af, at der fortsat er nogle bugs, og at brugerfladen stadig ikke er helt på plads. Men de folk, der har prøvet at sætte sig ind i Wave, fortæller os, at det er ret simpelt at bruge, når først man har fået tag på det,« siger Lars Rasmussen.

For en hammer er alt et søm

Det australske team holder en pause i præsentationen og slipper de deltagende gæster løs i deres første Wave-eksperiment. Efter få minutter har det udviklet sig til en helt og aldeles uoverskuelige tråd at informationer i tekst. Et miskmask af traditionel email-kommunikation og chat. Men det er faktisk en god illustration af potentialet med Waves, mener Lars Rasmussen.

»Det der sker, med dem vi kalder "early wavers" - altså nye brugere - er, at de bruger det nye redskab på den måde, som de er vant til. Og så kan det være svært at se Google Waves potentiale. Men de nye brugere finder hurtigt ud af, at de kan løse deres problemer meget hurtigere, når de kommer i gang med at bruge de mange nye funktioner, som der gemmer sig i Google Wave. Det har vi selv oplevet i vores egen afdeling, når vi har brugt det til at fixe bugs og koordinere nye udgaver af Google Wave,« siger Lars Rasmussen.

Han henviser til de mange muligheder der er, for at trække afstemninger, billeder, Twitter-strømme og tilmed kode-validering- og -compilere ind i "samtalerne".  Muligheden for at mange brugere simulatant kan redigere det samme dokument, fremhæves dog til at være en af Waves største nyskabelser. Udviklerholdet mener, at der gemmer sig store tidsbesparelser i, at flere kan redigere på samme tidspunkt, og at de kan se andre deltageres "tanker", før de har skrevet sætninger færdig.

Og selv om holdet glæder sig til at slippe Google Wave fri, så er der stadig nogle ting, der skal løses. Muligheden for at "spole" tilbage i samtaler og se hvem der sagde hvad og gjorde hvad, skal gøres mere detaljeret. Og så skal der tilføjes en mulighed for at holde styr på det voksende antal af samtaler i indbakken.

Hvor Gmail oprindeligt blev sat fri med et gratis dataloft på 1 GB, så er der ikke sat noget loft på Wave endnu.

»Vi har ikke helt besluttet os endnu. Det er også en af grundene til, at vi laver den her langsomme rullende adgang til Google Wave, så vi finder ud af, hvordan folk bruger det, og hvor meget plads der er behov for,« siger Lars Rasmussen.

Google Wave bliver den  30. september åbnet for 100.000 brugere, der har bedt om "sandkasse"-adgang.

Man kan finde endnu mere information om Google Waves ved at se den lange præsentation fra Google-konferencen I/O i maj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere