Browser-krigen bliver spændende igen

Efter mange års dominans er Internet Explorer ved at miste terræn til Firefox. Men danskerne holder stadig fast i Microsofts browser.

Det er igen ved at blive spændende at følge med i kampen om browser-markedet. For ti år siden kæmpede Microsoft Internet Explorer og Netscape Navigator om brugernes gunst, men Netscape tabte og siden har Microsoft domineret klart. Nu er Firefox begyndt at æde sig ind på Internet Explorer med et sådant tempo, at det ikke er helt usandsynligt, at den kan indhente eller overhale Microsofts browser inden længe.

Ifølge en opgørelse fra Xiti Monitor har Firefox den største udbredelse i Finland, hvor 45,4 pct. af internet-brugerne surfer med Firefox. I Slovenien er det 44,6 pct., der bruger Firefox, og i Polen ligger andelen på 42,4 pct. I de fleste europæiske lande har Firefox noteret en fremgang på 2-5 pct. fra november til december sidste år.

Men danskerne gider ikke Firefox, hvis man skal tro opgørelsen. Kun 17,9 pct. af de danske netbrugere har skiftet til denne browser - og dermed ligger Danmark blandt de europæiske lande, hvor Firefox har den laveste udbredelse. Og i Danmark er Firefox' markedsandel ligefrem faldet med tre procent fra november til december.

Det europæiske gennemsnit for Firefox ligger på 28 pct. - en markant stigning i forhold til året før, hvor Firefox havde en andel på 23 pct. Internet Explorer ligger stadig på 66 pct., mens norske Opera ligger på 3,3 pct. og Apples Safari har 2 pct. af brugerne. Den gamle Netscape bruges stadig af 0,5 pct., men de ventes at skifte nu, hvor det er slut med support til programmet.

Generelt klarer Firefox sig bedre i Europa end i andre dele af verden - i Nordamerika er det 21 pct., der surfer med Firefox, mens det kun er 16,5 pct. i Asien.

En anden interessant del af undersøgelsen fra Xiti Monitor fortæller, at 93 pct. af Firefox-brugerne har installeret den seneste version 2, mens kun 47 pct. af Internet Explorer-brugerne anvender IE7. Det tyder på, at Firefox-brugere er hurtigere til at opgradere til nye versioner af browseren, mens IE-brugere er mere tilbageholdende med at opgradere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere