Internet-auktionshus eBay nede i 11 timer

Den amerikanske auktionstjeneste eBay har i den seneste tid været plaget af tekniske problemer. Onsdag blev eBay ramt af det mest alvorlige nedbrud siden august 1999.

I 11 timer onsdag kunne potentielle brugere hverken købe eller sælge hos eBay. I en meddelelse indrømmer firmaet, at det har kendt til potentielle hardware-problemer i et stykke tid, men i stedet for at rette fejlen valgte eBay at vente med at løse problemet indtil efter den travle julesæson.


Det førte til en kædereaktion onsdag, hvor en hel serie af systemer brød sammen på stribe. Kl. 11.34 amerikansk tid opstod den første udfald i et shared-disk backup-system - et system, som på dette tidspunkt slet ikke var i brug.


Efter en genstart af backup-systemet opstod et nyt problem i det centrale lager-system, som både anvendes af det primære system og backup-løsningen. Det fik hele sitet til at lukke ned.


Et tredje backup-system blev tilsluttet kl. 14.45 og fungerede i 40 minutter, indtil det også brød sammen. Først kl. 21.56 kunne eBay igen kontaktes over Nettet.


Alle auktioner som skulle slutte i den berørte periode er blevet forlænget med 24 timer, fortæller eBay, der også vil refundere betalte gebyrer for ramte auktioner.


Internet-auktionshuset vil forebygge lignende problemer i fremtiden ved at opgradere sin hardware fra Sun Microsystems og distribuere databasen til mange selvstændige servere, som skal isolere en potentiel fejl i et begrænset område af sitet.


Opgraderingen betyder at eBay vil være nede i omtrent seks timer i de kommende uger, varsler firmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere