Web-guiden uge 15 - 2000Fokus

Navn: 2000Fokus

Adresse: http://www.2000fokus.dk

Emne: År 2000 problemet

Beskrivelse: Der er mindre end ni måneder til årtusindskiftet, og det såkaldte år 2000 problem er derfor mere relevant end nogensinde. Den nye Internet-tjeneste 2000Fokus informerer saglig og konkret om dato-problemet og indbyder til debat om de mulige konsekvenser, som fejlen kan tænkes at få for privatpersoner, virksomheder og det danske samfund som helhed. Brugerne kan aflevere konkrete spørgsmål om Y2K-problemet, og 2000Fokus giver svargaranti indenfor de vigtigste områder. Hjemmesiden kan trække på eksperter fra Forskningsministeriets År2000Forum og År 2000 Sekretariatet.

Design: Hjemmesidens grafiske udformning er flot og meget brugervenlig. Der er dog ikke tale om, at designet er skabt "fra bunden". 2000Fokus er et såkaldt "HotForum", et rammesystem, som det danske Internet-firma Lavasoft har udviklet. Enhver kan oprette sit eget forum på adressen http://www.hotforum.dk.

Opdatering: Redaktionen fortæller, at 2000Fokus løbende vil blive opdateret med interviews, baggrund og portrætter, som belyser år 2000 problemet fra forskellige vinkler.

Links: I kategorien "Info om 2000problemet" finder man foruden praktiske baggrundsinformationer til problemet også links til År 2000 Sekretariatet, der har samlet en stor fortegnelse over Y2K-relevante hjemmesider.

Omfang: Dialog-området indeholder tre debat-foraer; en generel debat, hvor man kan spørge eksperter om alt fra det forsikringsmæssige til juraen indenfor området, virksomhedsdebat, hvor firmaer kan udveksle erfaringer om problemet, og foraet for privatpersoner, der handler om de konsekvenser, som årtusindskiftet kan få i det private hjem. Hjemmesiden er krydret med små informationsbidder, der ofte på humoristisk vis sætter år 2000 i perspektiv, f.eks. " Vidste du... ...at en af cheferne fra MasterCard ikke kunne bruge sit MasterCard på en tankstation, fordi kortet havde udløbsdato i år 2000... "

Samlet vurdering: Forskningsminister Jan Trøjborg skriver i åbningsindlægget i et af debatforaerne, at åben og kvalificeret dialog om år 2000 er nødvendig. Og det kan man jo kun give ham ret i. Internettet er efterhånden spækket med web-steder, der mere eller mindre sagligt informerer om problemet og dets konsekvenser, men 2000Fokus hæver sig over mængden, fordi der inviteres til debat. Hvadenten man hører til dem, der frygter den digitale dommedag efter årtusindskiftet, eller tæller sig blandt den gruppe, der mener at det blot er hysteri, så finder man en plads til sine synspunkter hos 2000Fokus. Erfarings-udveksling er sat i højsædet, og som bruger kan man endda oprette sit eget åbne eller lukkede forum, hvor man kan diskutere ens specifikke interesseområde.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere