Web-guiden uge 19 - Saxo

Web-guiden uge 19 - Saxo


Navn: Saxo


Adresse: http://www.saxo.dk


Emne: Bøger


Beskrivelse: Forlagene Gyldendal og Munksgaard står bag den nye Internet-boghandel Saxo, der drives i samarbejde med de danske boghandlere. Databasen indeholder fra starten mere end 80.000 danske titler, der er udgivet fra 1991 til i dag. Saxo sælger ikke selv bøgerne; når man indtaster bestillingen kan man vælge mellem 172 boghandlere over hele landet, der ekspederer ordren. Man kan enten vælge at afhente bøgerne i boghandlen eller få dem tilsendt med posten, hvilket koster 25 kr. i forsendelse, uanset antallet af bøger. Det er også muligt at bestille danske bøger fra udlandet; i dette tilfælde skal man vælge levering gennem en eksportboghandel, der beregner prisen ud fra destination, volumen og vægt.


Design: Den nye Internet-boghandel kendetegnes af et flot og vellykket design, med klare farver, iøjnefaldende illustrationer og logiske navigationselementer. En opslået bog markerer, i hvilken sektion man befinder sig, og enkelte fremhævede bøger ledsages af billeder af bogomslagene.


Opdatering: Ifølge hjemmesiden opdateres det grundlæggende indhold automatisk på dags- eller uge-basis. Kalenderen indeholder konstant opdaterede informationer om litterære begivenheder i hele landet, inddelt i fem geografiske områder. Her finder man også oplysninger om litterære udsendelser i radio og tv.


Links: I sektionen "Boglinks" finder man et godt udvalg af henvisninger til informationer om danske forfattere, artikler og anmeldelser, litterære priser og danske forlag på nettet. Saxo har også samlet links til biblioteksverdenen, undervisning og forskning og hjemmesider om ytringsfrihed.


Omfang: Fra forsiden kan man søge i bogdatabasen efter forfatterens navn eller titel. Klikker man på "Udvidet søgning", får man yderligere muligheden for at søge efter emneord, ISBN-nummer, udgivelsesår, forlag og decimalklasse. De enkelte bogbeskrivelser indeholder et overflødighedshorn af oplysninger; titel, forfatter, forlag, år, udgave, oplag, indbindingsform, pris, leveringstid og ISBN. Mange bøger er ledsaget af uddybende og velskrevne anmeldelser fra lektører hos Indbindingscentralen, hvilket er et stort plus. I "Magasinet" kan man læse om nye bøger, interessante forfattere og litterære priser.
Saxo indeholder også et emnebaseret indeks, inddelt efter skøn-, fag- og børne- og ungdomslitteratur. I kategorien "Faglitteratur" kan man f.eks. vælge "EDB og Computer", hvorefter man kan forgrene til underkategorier som "Databaser", "Operativstyresystemer" eller "Internet". Sorteringen i kategorier fungerer dog ikke helt perfekt; under "Internet" omtales f.eks. en bog med titlen "Scannere & digitale kameraer".


Samlet vurdering: Saxo er uden tvivl det mest spændende og vigtigste initiativ, der er taget indenfor den danske bogbranche i de seneste mange år. I lyset af Amazon's næsten fabelagtige succes med bogsalg over nettet står det klart, at der eksisterer et enormt potentiale for elektronisk markedsføring af litterære værker. Saxo har ladet sig kraftigt inspirere af Amazon; i lighed med det amerikanske forbillede kan man tilmelde sig en e-mail service og få tilsendt informationer, når der kommer nye titler indenfor de interessefelter, som man har udpeget, eller når en bestemt forfatter udgiver en ny bog. Inden man kan abonnere på denne service skal man dog først oprettes som bruger, hvilket kræver at man indtaster navn og adresse.

Lidt kritik skal dog også være på sin plads. "På Plakaten", en sektion, der beskrives som "forlagenes egen annonceplads", fremstår som en fuldstændig integreret del af hjemmesiden. Brugeren kan ikke umiddelbart ane, at der her ikke er tale om interessante bøger, som Saxo-redaktionen har valgt at fremhæve, men om betalte annoncer fra forlagenes side. Denne sammenblanding af redaktionelt og kommercielt indhold er også en fælde, som Amazon er faldet i; for få uger side måtte den amerikanske Internet-gigant undskylde overfor kunderne og love, at det fremover vil fremgå klart og tydeligt, når bogomtaler er betalt af forlagene. Denne vigtige lektie har Saxo åbenbart endnu ikke lært.




    IT-JOB

    Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

    Test Manager

    Unik System Design A/S

    Udviklingschef

    Centrica Energy

    Senior BI Developer

    Infomedia A/S

    System Administrator
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere