Artikel top billede

Politiet: Flere anklager om bedrageri mod Diamond Datas bagmænd

Efterforskningen af personkredsen bag den bedragerimistænkte forhandler Diamond Data i Slagelse trækker nu også bedragerianklager mod en række skuffeselskabers bagmænd med sig.

Der er flere bedragerianklager på vej i sagen omkring forhandleren Diamond Data i Slagelse. Politiet løfter nu lidt mere af sløret for efterforskningen af sagen, der involverer flere virksomheder på samme adresse i Slagelse.

»Vi kigger interesseret på alt, hvad persongruppen bag Diamond Data ejer og rører. Som det ser ud nu, så tyder det på, at flere af selskaberne har fungeret som en form for skuffeselskaber. Der er tegn på, at der i selskaberne er begået flere former for overtrædelse af skatte- og afgiftsregler, heriblandt regler for moms og importmoms samt kreditsvindel,« fortæller Johannes Skree-Lassen, afdelingsleder for økonomisk efterforskning hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Udover Diamond Data står virksomhedens direktør Bilal Salallah ifølge cvr-registret bag virksomhederne Magic Micro Systems, PMS Invest og Holding, Multi Erhvervs Systemer og Dan Com Data. Sidstnævnte er ifølge CRNs oplysninger lige nu i Kammeradvokatens søgelys.

»Der er flere bedragerianklager mod flere af virksomhederne, som alle er gået konkurs eller på vej mod det. I flere af sagerne har kurator henvendt sig til os og gjort os opmærksomme på forhold, som de syntes, vi burde kigge nærmere på,« fortæller afdelingsleder Johannes Skree-Lassen.

Han oplyser, at der i bedste fald kommer til at gå et halvt år, før politiefterforskningen er afsluttet.

»Ressourcer til den slags sager hænger ikke på træerne, og det er altid en balancegang mellem at bruge ressourcer på akutte sager og sager, der kræver et langt, sejt træk. Og hver gang vi har troet, at der var ved at være overblik, er der kommet endnu en kuratoranmeldelse,« fortæller Johannes Skree-Lassen.

Sagen begyndte at rulle i januar, da Diamond Data blev politianmeldt af flere end tyve kunder, fordi butikken ikke havde sendt de varer, som kunderne havde betalt for.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere