Sundhedsministeriet ignorerede råd om e-patientjournaler

En ekspert mener at Sundhedsministeriet har svigtet sit ansvar for at skabe et effektivt og landsdækkende system for elektroniske patientjournaler.

Læger og it-eksperter anbefalede allerede for ti år siden, at Sundhedsministeriet skulle tage ansvaret for at styre processen med at udbrede elektroniske patientjournaler til landets hospitaler. Men alligevel er situationen i dag, at amternes systemer ikke kan kommunikere sammen. En af eksperterne fra dengang retter nu en skarp kritik mod Sundhedsministeriet.

»Den gang gav vi staten et godt råd på et sølvfad. Og det har staten enten forlagt eller ignoreret«, siger Steen Friberg Nielsen, cheflæge på Horsens og Brædstrup Sygehus, til Politiken.

Han mener at amterne har været overladt til sig selv, og betegner det som hyklerisk, at amterne bagefter er blevet kritiseret for ikke at have gjort det godt nok.

Allerede i en rapport fra 1996 til Sundhedsministeriet bliver det slået fast, at elektroniske patientjournaler skal udvikles under fælles standarder. Men daværende sundhedsminister Yvonne Herløv Andersen afviser kritikken.

»Det store problem er, at staten ikke har noget at skulle have sagt over for amterne. Amterne bestemmer selv, hvordan de vil bruge pengene, og det er ikke altid rart at se på. Hvert amt er gået efter, hvad de selv syntes var bedst. Og det er dyrt og dumt«, siger Yvonne Herløv Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere