Fullrate sætter farten op

Opdateret: Fullrate kommer nu med sin første nyskabelse siden ægteskabet med TDC. 40 Mbit-hastigheder.

Hvis Fullrate-kunder har frygtet, at TDCs overtagelse af bredbånds-kometen ville betyde, at det var slut med lave priser og nye produkter, så kan de indtil videre ånde lettet op.

Fullrate har i dag offentliggjort en ny tophastighed på 40 Mbit. Sammen med tophastigheden har Fullrate også introduceret en anden hurtig opkobling på 25 Mbit.

De to hurtige bredbåndshastigheder er gjort mulige på baggrund af VDSL2-teknologi. Men teknologien er stadig begrænset af dårlige kobber ledninger og det faktum, at man skal være bosat tæt på en central for at få det fulde udbytte. Fullrate mener dog, at de kunder der i dag har været i stand til at modtage op til 20 Mbit nu kan få den hurtige forbindelse.Fullrate hævder at være landsdækkende, men kun 25 procent af kunderne vil kunne bestille 40 Mbit på grund af de nævnte begrænsninger.

Opgraderingen er en tydelig melding i retning af elselskaberne, der får sværere ved at lokke kunder til. Fibersatsningen har dog stadig den fordel, at der er tale om synkrone linjer. I Fullrates tilfælde kan de "hurtigste" kunder forsat kun købe sige til 8 Mbit upload.

I øjeblikket tilbyder moderselskabet TDC hastigheder på 20 Mbit. Det samme gør Telia. Men begge selskaber har dog varslet endnu højere hastigheder i den nærmeste fremtid. På udvalgte lokaliteter kan Stofa allerede levere 50 Mbit. Det samme kan Perspektiv (tidligere Metronet CPH) i hovedstaden.

Teknologien bag kobberkablerne skulle gøre det muligt at komme op på hastigheder på 100 og 250 Mbit. Det kræver dog forsat, at man er bosat i nærheden af en central.

Opdateret: I en tidligere udgave af denne artikel fremstod Fullrates maksimale uploadhastighed som 2 Mbit. Det er ikke korrekt. Fullrate tilbyder sine kunder at købe op til 8 Mbit.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere