EU stopper nordjyske bredbånds-planer

EU vil ikke tillade at offentlige penge bruges til at sikre bredbånd til yderområder.

EU har sagt nej til, at Nordjyllands Amt kan bruge 70 millioner kroner fra EU til at etablere et bredbåndsnet i landsdelens yderområder. Pengene fra det såkaldte Mål 2-program skulle bruges til at »belønne« et privat teleselskab eller elselskab, der til gengæld skulle forpligte sig til at etablere bredbånd i større dele af Nordjylland end der er belæg for på markedsmæssige vilkår.

»Vi har søgt at gå nye veje, og det belønnes man åbenbart ikke for. Vi ville kombinere offentlige og private penge på en måde, som alle parter efter vores mening ville vinde ved, men må her fem minutter i 12 konstatere, at det tillader reglerne tilsyneladende ikke,« siger amtsborgmester Orla Hav (S) til Nordjyske.dk.

Men selvom afvisningen både kommer bag på Nordjyllands Amt og Erhvervs- og Boligstyrelsen er en lokal politiker ikke overrasket over EU's nej.

»I en fri markedsøkonomi dur det ikke, at man bruger offentlige penge til at udbrede noget, private firmaer lever af - selv ikke i en nok så sympatisk regionalpolitisk hensigt. Det kan godt undre mig lidt, at man overhovedet har troet, at det ville gå,« siger Jakob Axel Nielsen (K), der er nordjysk medlem af Folketingets erhvervsudvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere