Rumflyet har luft under vingerne

Virgin Galactic har vist sit nye eksperimentelle fly White Knight Two under et flyshow i USA. Det usædvanlige fartøj skal fremover bringe turister ud i rummet.

Den kommercielle rumturisme er rykket et skridt nærmere med fremvisningen af det nye fly White Knight Two under et flyshow i staten Wisconsin. Flyet skal fragte et rumskib kaldet SpaceShipTwo op i en højde af 15.240 meter, hvorefter rumskibet kobles fra og fortsætter alene ud til kanten af rummet. I fem minutter kan passagererne opleve vægtløshed og nyde udsigten fra rummet.

Hele turen fra start til landing varer mellem to og tre timer og koster den nette sum af 200.000 dollar. Det er stadig væsentlig billigere end den pris, som de første private rumturister har betalt for en tur til rumstationen ISS – her ligger prisen på mellem 20 og 30 millioner dollar. Men så er der også en hel uges ophold inklusive kost og logi.

White Knight Two ligner to fly, der er forbundet af en fælles vinge. De to opfindere, ingeniøren Burt Rutan og milliardæren Richard Branson, var begge til stede ved flyshowet i Oshkosh, hvor flyet kredsede over publikum et par gange inden det landede.

Virgin Galactic fortæller at man allerede har modtaget 300 reservationer – blandt de første passagerer på ventelisten er også fysikeren Stephen Hawking og filminstruktøren Bryan Singer.

En arabisk investor fra Abu Dhabi har netop købt 32 pct. af Virgin Galactic for 280 millioner dollar.

Se en videooptagelse fra mandagens opvisning på denne adresse.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere