DSB lun på hotspots

Vi vil gerne være med og markedet er modent, men teknikken er ikke helt på plads. Det er beskeden fra DSB, der inden for det næste halve år beslutter om selskabets tog skal udstyres med trådløst netværk.

Hvor et 220 volts stik i dag er det mest højteknologiske tilbud til togrejsende computerbrugere, så kan verden allerede fra næste år se ganske anderledes ud. DSB følger nemlig udviklingen omkring trådløse hotspots tæt. Inden for det næste halve år beslutter selskabet om togene skal udstyres med trådløst netværk, der vil gøre det muligt at checke mails og surfe på internettet, mens man lader sig fragte med 180 kilometer i timen hen over Fyn.

»Det er klart at vi kigger på mulighederne for at forøge oplevelsen på togturen, og vi undersøger i øjeblikket både de tekniske og forretningsmæssige muligheder i det,« siger underdirektør i DSB, Christian Bjerring, til IT-avisen ComON. Han mener at markedet er ved at være modent, men at det i stedet kniber lidt med teknologien.
»Vi vil meget gerne være med på hotspotsbølgen, men vi vil ikke nødvendigvis være teknologisk frontløber,« siger Christian Bjerring.

Det svenske togselskab Linx tilbyder i dag trådløst netværk i sine tog til og fra Gøteborg. Det går via satellit, og det er denne teknologi, som DSB forventer vil blive forbedret i de kommende år, og derfor at selskabet stadig ser tiden an.

»Vi vælger at tage en beslutning, når tiden er rigtig,« understreger Christian Bjerring og anslår, at selskabet finder en afklaring inden for det næste halve år.

Han peger på at DSB allerede nu er i dialog med TDC, som i går gik i luften med knap 400 nye hotspots på alle landets McDonalds-restauranter, Statoil-tankstationer og Baresso-kaffebarer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere