Flere kameramobiler i 2004 end hele sidste år

I de første tre måneder af 2004 er der solgt flere kameratelefoner end i hele 2003.

I de tre første måneder af 2004 er der solgt flere kameratelefoner i Danmark end i hele 2003. Det viser prognosen over salget af mobiltelefoner fra IT-Brancheforeningen, som organiserer de største producenter af mobiltelefoner på det danske marked.

Danskerne er således i fuld sving med at opgradere deres mobiltelefoner. Den gamle slidte model med sort-hvid skærm skiftes ud til fordel for en ny smart model med farveskærm og i mange tilfælde indbygget kamera.

»Kunderne køber telefoner med stor funktionalitet. Der er farver på skærmen, mulighed for billedbesked og download af spil på langt de fleste telefoner, der i dag går over disken,« siger adm. dir. Jakob Lyngsø fra IT-Brancheforeningen.

En del af forklaringen er naturligvis også at det stort ikke er muligt at købe en ny telefon uden et indbygget kamera. Undersøgelser har dog vist at det ofte kniber for forbrugerne med at udnytte telefonernes muligheder fuldt ud. Det er derfor usikkert hvor mange der rent faktisk sender billedbeskeder til hinanden og ikke bare tager billeder, der strander i telefonens hukommelse.

Det samlede salg af mobilteletoner i Danmark ligger i første kvartal 2004 helt på niveau med salget i første kvartal af rekordåret 2003.

Det er producenternes forventning, at salget af mobiltelefoner i Danmark i 2004 vil nå ca. 1,6 mio. telefoner - og dermed tangere rekorden for salg af mobiltelefoner, som blev sat i 2003.

IT-Brancheforeningens prognose er udarbejdet på baggrund af tal fra branchens virksomheder. I prognosen medvirker bl. a. Nokia, Sony Ericsson og Motorola.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere