Columbus holder liv i dødsdømt ERP-system

Selv om Microsoft stopper al support af XAL om tre år, behøver brugere af det gammelkendte ERP-system ikke nødvendigvis at skifte til noget andet. Sådan lyder budskabet i en ny Columbus-kampagne.

Cirka 4700 danske virksomheder er fortsat brugere af XAL (tidligere Concorde XAL). Systemet var i sin tid flagskibet i det daværende Damgaard Data, men blev i 2004 blev dødsdømt af Microsoft Business Solutions for at skaffe bedre plads til andre, nyere ERP-systemer.
Mens mange forhandlere siden da har bearbejdet XAL-kunderne for at få den over på mere fremtidsrettede platforme, vælger Columbus nu at gå den modsatte vej.

»I stedet for at forsøge at lokke virksomhederne til at skifte »inden det er for sent«, vil vi lade XAL-kunderne vælge den mest oplagte løsning: At blive hvor de er, indtil der er forretningsmæssige argumenter for at skifte. For der er ingen grund til at lade sig skræmme. Bare fordi Microsoft ikke længere videreudvikler XAL-systemet, betyder det ikke, at XAL holder op med at fungere fra den ene dag til den anden. XAL er et fremragende system, og mange virksomheder vil sagtens kunne bruge XAL i mange år - også efter 2009,« siger salgs- og marketingdirektør i Columbus, John T. Hummelgaard.

Columbus ser dog helst ikke, at kunderne bliver på den gamle platform til evig tid. Derfor har man som led i den aktuelle kampagne lanceret et puljesats, hvormed kunderne i deres XAL-investering kan spare op til en fremtidig opgradering.
I puljen opsparer virksomheden 25 procent af den investering i vedligeholdelse og videreudvikling virksomheden bruger på XAL, så ressourcerne senere kan bruges i forbindelse med opgradering til Navision eller Axapta.

Ifølge John Hummelgaard er kampagnen allerede en så stor succes, at selskabet har fået »rigtigt mange« henvendelse fra XAL-virksomheder, der gerne vil have der livet på forlænget på deres eksisterende ERP-platform.

Columbus har for tiden 30 medarbejdere, som er XAL-certificerede, og man ansætter løbende nyt XAL-personale, oplyser salgs- og marketingchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere