Ny rekord for mobiltelefon-salg

Nye tal viser at 2003 har sat ny rekord med 518,2 millioner solgte mobiltelefoner.

Den globale produktion af mobiltelefoner satte ny rekord i 2003, viser de seneste tal fra Nikkei Market Access. På verdensplan blev der solgt 518,2 millioner mobiltelefoner sidste år - det er 80 millioner mere end i rekord-året 2000. Sammenlignet med det foregående år er salget steget med 24,4 pct.

Nikkei Market Access mener at rekordsalget kan tilskrives flere faktorer, deriblandt de nye billige mobiltelefoner med farveskærme og digitale kameraer. Omtrent halvdelen af alle solgte mobiltelefoner i det sidste år havde en farveskærm. Men også de nye vækstmarkeder Indien, Kina og Rusland har været med til at forstærke efterspørgslen efter mobiltelefoner.

Den stærke vækst i 2003 kan også aflæses af produktionstallene; i årets første kvartal blev der produceret 27 millioner mobiltelefoner, mens 158,4 mio. enheder forlod samlebåndet i det sidste kvartal.

Det japanske analysefirma regner med et salg på 543,7 millioner mobiltelefoner i 2004 og forventer fortsat stærk vækst i Asien og Østeuropa.

Nokia har fortsat den største andel af mobiltelefon-markedet med 33,8 pct., fulgt af Samsung, Siemens og Sony-Ericsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere