Artikel top billede

Facebook og Amazon investerer i det sociale web

Facebook, Zynga og Amazon vil nu investere massivt i firmaer som udvikler apps til sociale netværk.

På en konference i Facebook-hovedkvarteret i Palo Alto har det kendte venture kapital-firma Kleiner Perkins Caulfield & Byers (KPCB) præsenteret en ny investeringsfond kaldet sFund, der skal skyde penge i unge firmaer som udvikler applikationer til sociale netværk.

Den nye fond er allerede fra starten udstyret med en imponerende kapital på 250 millioner dollar eller 1,3 milliarder kroner.

Pengene kommer fra en bred gruppe af investorer, som foruden KPCB også tæller Facebook, Amazon, Zynga, Comcast og Allen & Co. Det er altså flere af de rigtig tunge drenge i den amerikanske internet-branche, der er gået sammen om at støtte sociale applikationer.

”Vi står ved begyndelsen af en ny tidsalder for udviklere af det sociale internet som genopfinder et web af mennesker og steder, der går videre end bare dokumenter og websteder,” siger KPCB-partner John Doerr.

Den nye fond skal ledes af Bing Gordon, som tidligere har været i topledelsen hos Electronic Arts og sidder i bestyrelsen hos Amazon og Zynga.

”Det sociale web er lige startet og mulighederne er enorme. Nu er kapløbet skudt i gang, ligesom i nettets tidlige dage. I dag bør enhver virksomhed, organisation og iværksætter have en social strategi,” siger Bing Gordon.

Fonden skal foretage enkelte investeringer som går lige fra 100.000 dollar og helt op til 100 millioner dollar, fortælles det.

Amazon skal blandt andet bidrage med gratis adgang til sin cloud-platform Amazon Web Services (AWS), mens Facebook skal give adgang til sine udviklere og API'er. Farmville-skaberen Zynga skal undervise i udvikling af sociale applikationer.

KPCB har tidligere blandt andet investeret i Flipboard, som samler informationer fra sociale netværk i magasin-format til iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere