Sikkerheden syltes

En ny undersøgelse blandt 782 økonomichefer viser, at it-sikkerhed har overtaget pladsen som chefernes største bekymring.

Ifølge en amerikansk undersøgelse, der er foretaget af Financial Executives Research Foundation og CSC blandt 782 økonomichefer, har it-sikkerhed overtaget pladsen som økonomichefernes største bekymring. Men sandheden er, at kun de færreste virksomheder sætter handling bag de flotte ambitioner.

"Identifikation af det rigtige sikkerhedsniveau for information og elektroniske applikationer" er rykket op fra nummer tre til nummer et på økonomichefernes liste og erstatter dermed "prioritering af teknologiinvesteringer" som den vigtigste prioritet. "Samkørsel af forretningsstrategi og it-strategi rykker op fra nummer fem til nummer tre.

Paradoksalt nok er det kun de færreste virksomheder, der har nedskrevet en it-strategi, og hvis man ser på de virksomheder, der har lavet en it-strategi, kan man se, at hele 40 procent ikke har samkørt den med deres forretningsplan. Kun i 50 procent af organisationerne bliver it betragtet som en kernekompetence.

Kun 21 procent af økonomicheferne engagerer sig i spørgsmål om it-sikkerhed, mens 48 procent svarer, at de er "moderat involverede", og hele 31 procent har et meget begrænset engagement.

Til trods for den beskedne grad af involvering erklærer 83 procent af økonomicheferne sig tilfredse eller meget tilfrede med it-sikkerheden.

Af undersøgelsen fremgår det, at der er flere sikkerhedsbrist end tidligere. Dog fremgår det, at man i 30 procent af virksomhederne ikke registrerer hændelserne. Desuden ønskede 30 procent af de adspurgte økonomichefer ikke at svare på spørgsmålet om antallet af sikkerhedshændelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere