Danske fladskærme kan redde Flextronics i Pandrup

Kiss Technologys satser stort på fladskærme med et årligt salgspotentiale på en kvart milliard. Det kan være det sidste lod på vægtskålen, som får investorer til at skyde penge i Flextronics i Nordjylland.

Administrerende direktør Peter Hinrup kæmper i øjeblikket en brav kamp for at få fat i investorer, som vil hjælpe ham med at købe fabrikken i Pandrup fri af Flextronics ejerskab.

Tidligere var fabrikken et guldæg, men efter at Siemens i januar 2004 vendte tomlen nedad og flyttede sin mobilproduktion til Østeuropa - er skinnet gået af. 700 er fyret, og Flextronics International vil nu af med den nordjyske fabrik. Derfor arbejder Peter Hinrup på højtryk.

»Det er noget hektisk i øjeblikket, men jeg har forhandlinger i gang med et par investorer - alle sammen danske - og jeg forventer, at forhandlingerne er afsluttet inden udgangen af marts,« fortæller han til IT-avisen ComON.

Trecifret millionordre fra Kiss
Alt er dog ikke sort for Flextronics i Pandrup. For nyligt har den danske teknologi-virksomhed Kiss Technology lagt en ny stor ordre i Nordjylland. Selskabet sender i disse dage en ny serie af fladskærme med indbygget dvd-afspiller på gaden. En satsning man har store forventninger til - og som skal produceres i Nordjylland.

»Vi forventer, at salget af fladskærme inden for 12-18 måneder vil udgøre 50 procent af vores omsætning,« fortæller Kiss Technologys administrerende direktør Peter Wilmar Christensen til ComON.

I 2003 var Kiss-omsætningen på 251 millioner kroner - næsten udelukkende båret frem af selskabet dvd.afspillere, der også produceres i Pandrup. De nye skærme skal fordoble omsætningen, som skal stige til over en halv milliard kroner det næste år.

Ordren smitter af med med tyk sværte på den nordjyske fabrik, der angiveligt kan se frem til en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb, såfremt Kiss' forventninger holder stik.

»Ikke alene er det en væsentlig ordre rent beløbsmæssigt. Ordren har også en stor signalværdi over for de investorer, jeg arbejder med. At Kiss lægger en ordre med så stort potentiale er med til at overbevise investorerne om, at der er noget at komme efter,« siger Peter Hinrup.

Med andre ord indikerer Kiss-ordren, at der er kommet nyt liv efter, mobil-eventyret er slut. Det nye liv er fladskærme. Dansk designede og dansk producerede fladskærme.

Ud over Kiss producerer Flextronics også skærme for den østjyske fladskærmsproducent Orion, som er i hastig vækst, og efter Siemens' farvel nu er Flextronics største kunde.. I 2003 var salget knap en halv milliard. Det skal tredobles frem mod 2006, og her vil Flextronics score en del af kagen, fortæller Peter Hinrup.

Fladskærme udgør halvdelen af Flextronics
For få år siden var langt størstedelen af produktionen i Pandrup telefoner. I dag udgør fladskærme omtrent halvdelen af omsætningen. Efter den nye lancering fra Kiss, forventes det at stige yderligere.

»De danske teknologiselskaber er nøglekunder for os. Via dem har vi fået opbygget ekspertise inden for andre områder end telecom, og samtidig trækker de nye kunder med sig. Eksempelvis leverer Kiss indmad til Jamo - og i kraft af Kiss' samarbejde med os - bliver de produkter produceret her,« fortæller Peter Hinrup.

Kiss og Flextronics indledte deres samarbejde i 2001, da Kiss Technology vendte forretningen og gik fra at være en rendyrket distributør af it-produkter til at satse på high-tech dvd-afspillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere