Artikel top billede

Internet bliver billigere i Grønland

Nu bliver internet-adgang billigere for de 55.000 mennesker på verdens største ø. Men der er stadig ikke flatrate.

I Grønland er det stadig ikke muligt at købe en fast internet-forbindelse til en fast pris, som ComON kunne fortælle sidste år. ADSL-forbindelser er forbrugsafregnede og der er en ganske betydelig prisforskel i forhold til priserne i Danmark. Nu bliver det dog billigere. Det landsstyre-ejede TELE-POST sænker nu priserne pr. MB med op til 73 procent.

Fra den 1. april ændres priserne for det forbrugsafregnede internet både for private kunder og for erhvervskunder. Mængden af inkluderet trafik i Bredbånd Gold og Premium abonnementerne øges nu med 50 pct.

Desuden nedsættes prisen pr. megabyte for den del af forbruget, der overstiger den inkluderede mængde i abonnementet. Prisen falder til samme megabyte pris, som den inkluderede mængde i abonnementet.

Den nye prisstruktur gælder også for mobilbredbånd, hvor prisen pr. megabyte falder fra 0,52 kr. til 0,35 kr. pr. megabyte.

En 4 Mbit-forbindelse (Bredbånd Premium) koster fremover 999 kroner om måneden med 9 GB fri trafik, og derudover skal man betale 11 øre pr. MB.

Det er stadig væsentlig mere end prisen i Danmark, hvor man kan få en bredbåndsforbindelse med samme hastighed til et par hundrede kroner om måneden med frit forbrug.

De såkaldte søkabelbyer Nuuk og Qaqortoq får lidt billigere MB-priser. Her kommer TELE-POST snart med nye produkter til privatkunder, som udnytter at disse byer er forbundet direkte til et søkabel.

Her kommer prisen pr. MB helt ned på 0,07 kr. for Bredbånd Medium, 0,04 kr. for Bredbånd Large og 0,03 kr. for Bredbånd Xlarge.

Ifølge teleselskabet kommer der også nye produkter til erhvervskunder, hvor prisen er reduceret til en femtedel i forhold til de nuværende priser.

De høje priser for internet i Grønland skyldes blandt andet de store investeringer forbundet med at etablere den nødvendige infrastruktur. Befolkningstætheden på Grønland er 0,03 pr.km2, hvor der i Danmark er ca. 120 pr.km2.

TELE har forsyningspligt og er derfor nødt til at give selv de mest fjerne bygder adgang til de samme vilkår som i byerne. Det kræver blandt andet en serie af radiokædestationer og satellit-adgang i Nord- og Østgrønland.

Først i 2009 fik Grønland et søkabel, der for alvor har forøget kapaciteten. Nu er Grønland forbundet med Canada i nord og Island i syd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere