Pentium 4 med 1819 MHz

De notoriske pilfingre hos "Sharky Extreme" har testet om MHz-monstret Pentium 4 kan speedes op yderligere gennem overclocking.

I to måneder har Intels Pentium 4 processor med 1,5 GHz været under kyndig behandling hos Internet-tjenesten "Sharky Extreme", der beskæftiger sig med overclocking af CPU'er. Det betyder, at processorer "snydes" til at køre hurtigere end de er bygget til; i mange tilfælde kan hastigheden næsten fordobles med få tricks.


"Sharky Extreme" har dog kun haft begrænset succes med Pentium 4. I forvejen er Intels nye processor kun i begrænset omfang interessant for overclocking-folket, fordi forholdet mellem pris/ydelse er for dårligt.


Det lykkes ikke at opnå en hastighedsforbedring gennem ændring i processorens multiplier, som er låst, mens modifikationer i Front Side Bus'en (FSB) gav et meget bedre resultat. "Sharky Extreme" fortæller at en FSB på 150 MHz, der takket være Intels "QuadPumped" teknologi kører med 600 MHz, giver en samlet CPU-hastighed på 1819 MHz.


Det er lidt over 20 pct. hurtigere end processorens "officielle" hastighed, 1,5 GHz. En udførlig rapportage kan læses på nedenstående adresse.


(Kilde: Futurezone)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere