Demonstration mod patentlov

Bruxelles gader vil i dag blive fyldt af demonstranter, der er imod det kompromis til en lov om softwarepatenter, som det irske EU-formandskab har fremlagt.

Demonstranter indtager i dag Bruxelles gader i protest mod det forslag til lov om softwarepatenter, som det irske EU-formandskab har fremlagt. Formålet med forslaget er at bygge bro mellem EU- Kommissionens forslag og det forslag som EU-Parlamentet vedtog i september i september sidste år.

Men det lykkes langt fra, synes demonstranterne, der blandt tæller Skåne Sjælland Linux User Group (SSLUG). I stedet er der kun minimal forskel på det irske kompromisforslag og forslaget fra kommissionen. Begge forslag lægger nemlig op til at det skal være muligt at tage patent på ikke bare software men også kildekoder og matematiske formler.

EU-Parlamentet har derimod vedtaget et forslag der i praksis forbyder softwarepatenter. Det irske formandskab har slet ikke forsøgt at implementere EU-Parlamentets modstand mod patenter i kompromisforslaget, lyder kritikken fra de demonstranter, der samles i Bruxelles i dag. Irerne kunne eksempelvis have taget muligheden for at patentere forretningsmetoder ud af forslaget.

Dagens demonstranter er primært meget små softwarevirksomheder og Open Source-folk, mens blandt andet den danske IT-Brancheforening støtter det irske kompromis, der skal behandles på et EU-ministermøde i midten af maj.

Argumenterne fra IT-Brancheforeningen lyder blandt andet at softwarepatentering vil gøre det nemmere for innovative danske softwarevirksomheder både at tjene penge på deres opfindelser og beskytte sig mod især amerikanske konkurrenter, der allerede i dag har mulighed for at patentere deres opfindelser.

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen har endnu ikke meldt Danmarks holdning til kompromiset klart ud, men ministeren har indkaldt både tilhængere og modstandere til et møde senere i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere