Mens vi venter på lovlige tjenester som Spotify i Danmark, så kan man få sit musikalske behov stillet hos Grooveshark.
Men Grooveshark er måske snart en død fisk, for flere rettighedshavere mener, at musikken ikke er lovlig tilgængelig på streamingtjenesten.
Musiktjenesten har skaffet sig mange brugere ved at være simpel og let at bruge. Og så giver den adgang til massevis af musik, som ligger rundt på nettet. Det er også muligt at uploade musik til Grooveshark, som andre kan lytte til.
En af Groovesharks funktioner er for eksempel, at brugerne kan tjene penge, når andre brugere køber musik, som uploades af andre brugere.
På firmaets hjemmeside kan man også læse, at firmaets hensigt er: “at ændre musikindustrien på en måde, som industrien ikke selv ønsker at gøre”.
Og det kan de have ret i.
Sidste år åbnede Universal en retssag mod Grooveshark. Den blev dog senere trukket tilbage, og de to parter forsøgte i stedet at finde en løsning, der kunne holde den populære tjeneste i luften og give en fair betaling til kunstnerne. Men mæglingsforsøget mellem musikindustrien og nettjenesten lader til at være gået i hårdknude.
Universal har netop annonceret, at man på ny rejser en sag mod Grooveshark, der ikke vil betale de afgifter, som det kræves fra rettighedshaverne.
De kunstnere, der optræder i sagsakterne har alle indspillet før 1972. Det er kunstnere som Buddy Holly, Chuck Berry, Marvin Gaye, Cat Stevens, the Jackson Five og the Who, som ifølge pladeselskabet udnyttes af Grooveshark uden betaling.