Grooveshark er på vej i nettet

Pladeselskab dropper forhandlinger med omdiskuteret musiktjeneste.

Mens vi venter på lovlige tjenester som Spotify i Danmark, så kan man få sit musikalske behov stillet hos Grooveshark.

Men Grooveshark er måske snart en død fisk, for flere rettighedshavere mener, at musikken ikke er lovlig tilgængelig på streamingtjenesten.

Musiktjenesten har skaffet sig mange brugere ved at være simpel og let at bruge. Og så giver den adgang til massevis af musik, som ligger rundt på nettet. Det er også muligt at uploade musik til Grooveshark, som andre kan lytte til.
En af Groovesharks funktioner er for eksempel, at brugerne kan tjene penge, når andre brugere køber musik, som uploades af andre brugere.

På firmaets hjemmeside kan man også læse, at firmaets hensigt er: “at ændre musikindustrien på en måde, som industrien ikke selv ønsker at gøre”.
Og det kan de have ret i.

Sidste år åbnede Universal en retssag mod Grooveshark. Den blev dog senere trukket tilbage, og de to parter forsøgte i stedet at finde en løsning, der kunne holde den populære tjeneste i luften og give en fair betaling til kunstnerne. Men mæglingsforsøget mellem musikindustrien og nettjenesten lader til at være gået i hårdknude.

Universal har netop annonceret, at man på ny rejser en sag mod Grooveshark, der ikke vil betale de afgifter, som det kræves fra rettighedshaverne.
De kunstnere, der optræder i sagsakterne har alle indspillet før 1972. Det er kunstnere som Buddy Holly, Chuck Berry, Marvin Gaye, Cat Stevens, the Jackson Five og the Who, som ifølge pladeselskabet udnyttes af Grooveshark uden betaling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere