Præsters løn-problemer løses i år

Præster og andre statsansatte får to kuverter med lønsedler, fordi Statens Løn System ikke kan håndtere mere end én lønseddel pr. kuvert. Men det problem bliver løst i år, lover finansministeren, der dog ikke præcis ved hvor meget ekstra dobbelt-kuverterne koster.

Hver måned får landets godt 2.000 præster to kuverter ind ad brevsprækken i præsteboligen. Den ene indeholder side et af deres lønseddel og den anden indeholder side to. Det omstridte it-system, Statens Løn System, der bruges til at udbetale løn til ansatte i mere end 600 statslige styrelser og institutioner, er nemlig ikke i stand til at lægge to stykker papir i samme kuvert.

Ifølge Finansminister Thor Pedersen er det dog kun præsterne og yderligere en begrænset gruppe offentlige ansatte, som oplever at få to kuverter hver måned.

I et svar i Folketinget til SF's Morten Homann skriver Thor Pedersen:

»Problemet berører primært præsterne. Herudover kan det i begrænset omfang berøre øvrige lønmodtagere i staten, hvor der på lønsedlen trykkes relativt mange supplerende lønsoplysninger.«

Thor Pedersen kan ikke oplyse det præcise antal statsansatte, som får to kuverter. Men han understreger at meromkostningerne til blandt andet porto er begrænsede, i det langt de fleste af de 600.000 statsansatte får deres lønseddel omdelt internt på arbejdspladsen. Det er derfor oftest kun når lønsedlen sendes til hjemadressen, som det er tilfældet med præsterne, at der løber ekstra udgifter til porto på.

Økonomistyrelsen, der står for arbejdet med Statens Løn System, har garanteret finansministeren at kuvert-problemerne vil blive løst i år i forbindelse med den generelle omlægning af Statens Løn System, som styrelsen forventer at bruge i alt 20 millioner kroner på 2004 og 2005. Indtil videre har udviklingen af SLS taget 13 år og koster knap 430 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere