Dansk flertal for softwarepatenter smuldrer

Socialdemokratiet har trukket sin støtte til direktiv-forslaget om software-patenter. Dermed har erhvervsminister Bendt Bendsen ikke længere opbakning til sin politik fra et flertal i Folketinget.

Det danske flertal for EU-direktivforslaget om softwarepatenter smuldrer. Hidtil har Socialdemokratiet støttet erhvervsminister Bendt Bendtsens ja til softwarepatenter, men partiet fortæller nu, at man ønsker at genoverveje sin holdning. Det skriver Industriens Dagblad.

»Vi mener, det er vigtigt, at der bliver tid til at genoverveje sagen, og vil ikke kunne støtte regeringen, hvis man prøver at presse den igennem på nuværende tidspunkt,« hedder det i Industriens Dagblads gengivelse af Socialdemokratiets brev til regeringen.

Efter pres fra Polen blev direktivforslaget fjernet fra dagsordenen for landbrugsministerrådsmødet mandag 23. januar, hvor teksten skulle behandles som et A-punkt uden debat. Polen har flere gange forhindret den endelige vedtagelse af teksten.

I Tyskland, Holland og Østrig er der stigende modstand mod direktivet. Socialdemokratiet har hidtil sammen med regerings-partierne sikret et dansk flertal for direktivet, men advarer nu regeringen mod at haste sagen igennem i ly af valgkampen.

»Vi er ikke nødvendigvis ved at ændre holdning, men vi har bedt om mulighed for at gennemgå og overveje vores stillingtagen. Vi har fået en lang række informationer fra diverse branchefolk. Under normale forhold ville vi have bedt om et samråd i europaudvalget eller et møde med ministeren for at få klarhed over, hvad der er op og ned i sagen,« siger EU-ordfører Jacob Buksti (S) til Fagpressebureauet.

Den seneste udmelding fra Socialdemokraterne hilses velkommen af fagforbundet Prosa, som er bannerfører i kampen mod softwarepatenter. Prosa formand Peter Ussing betegner den nye situation som en delsejr.

»Det er da dejligt, at Socialdemokraterne nu har besluttet sig for at genoverveje deres defakto støtte til regerings politik omkring software patenter. Regeringen står for en ukristisk støtte til at EU skal indføre softwarepatenter - og vil reelt åbne for amerikanske tilstande på området,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere