Folketingets jurister skal undersøge patent-afstemning

Folketingets jurister skal nu undersøge om det luxembourgske formandskab fulgte den korrekte procedure under ministerrådsmødet mandag, hvor Danmarks krav om en genforhandling af patentdirektivet blev afvist.

Lone Dybkjær (R) vil bede Folketingets jurister om at undersøge, om ministerrådets luxembourgske formandskab handlede korrekt, da det afviste Danmarks krav om en ny debat om patentdirektivet mandag. Direktivet blev vedtaget som et A-punkt uden debat under ministerrådsmødet, selvom erhvervsminister Bendt Bendtsen havde fået mandat fra Folketingets Europavalg til at arbejde for at få direktivet overflyttet til et B-punkt.

»Det er ærgerligt, at vi ikke kunne få sagen taget af som A-punkt og sat på som B-punkt. Jeg vil bede Folketingets jurister vurdere, om Luxembourg har fuldt den rigtige procedure,« siger Lone Dybkjær til Ingeniøren|net.

Hun opforder sin efterfølger som radikalt EU-parlamentsmedlem, Anders Samuelsen, til at bringe sagen op i EU-parlamentet.

»Det må også indgå i Europaparlamentets vurdering, hvordan det luxembourgske formandskab har håndteret sagen. Der må man sige, at vi er i overensstemmelse med Europa-parlamentets retsudvalg, som sagde, at man skulle starte forfra,« siger Lone Dybkjær.

Hos de danske politikere er der blandede reaktioner på vedtagelsen af direktivet. Det konservative EU-parlamentsmedlem Gitte Seeberg mener at der er tale om en sejr for den europæiske softwareindustri.

»Det har været en god dag for udviklere af software. Det europæiske softwarepatent er rykket tættere på, og det bør vi alle glæde os over, selvom oppositionen i Folketinget til det sidste forsøgte at spænde ben for processen i hele Europa,« siger Gitte Seeberg.

Men SF's Margrethe Auken frygter at direktivet vil føre til yderligere monopolisering på softwaremarkedet og dermed højere priser for forbrugerne.

»Det luxembourgske formandskab tromlede indsigelserne fra bl.a. Danmark og Tyskland ned. Men hvor bravt kæmpede Bendt Bendtsen egentlig? Bendt Bendtsen kunne, ligesom Polen flere gange har gjort det, kræve punktet helt fjernet fra dagsordenen. Men det "glemte" ministeren åbenbart. Erhvervsministeren nøjedes i stedet med at beklage udfaldet, men accepterede i øvrigt resultatet. Det kan man vist ikke kalde en hård kamp for et liberalt marked,« siger Margrethe Auken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere