Google følger ikke med tiden

En tidligere Google-investor mener, at Google sakker bagud. Han vil nu tilbyde sin egen søgemaskine.

Google hviler på laurbærrene og tænker i gamle baner.

Sådan lyder kritikken fra Mark Kvamme.

Kvamme var en af Googles første investorer, så han har en vis forudsætning for at udtale sig. Men den aktuelle udtalelser skal dog ses i lyset af, at han nu vil tilbyde sin egen søgemaskine.

Det sker med SearchMe.com.

Siden er stadig i beta, men på hjemmesiden kan man se videoer, der illustrerer princippet. Men kort sagt så præsenterer SearchMe resultaterne visuelt, som man bedst kender det fra Apples iTunes.

På en konference, hvor han fortalte om sit nye projekt, hævdede han, at Googles enkle brugerflade med lister og ganske lidt grafik hører fortiden til.

»Når jeg har prøvet Searchme, er det svært for mig at gå tilbage til Google. Den eneste grund til, at jeg stadig gør det, er bredden,« sagde Kvamme med henvisning til at Google stadig har flere resultater end SearchMe.

»Google har gjort mange ting rigtig godt, men der er stadig en masse områder med plads til fornyelse,« sagde han på seminaret.

Selv om Kvammes udtalelser næppe kan betegnes som uvildige ekspertkommentarer, så er de en påmindelse om, at Google konstant har udfordrere i hælene.

SearchMe er dog ikke den eneste hjemmeside, der forsøger at gøre søgninger mere visuelle. Det samme har Microsoft forsøgt med Tafiti. Det samme gør blandt andre Ask.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere