Dansk IT: Mobilselskaberne piver

Dansk IT mener, det er hykleri, når mobilselskaberne ikke vil acceptere IP-leverandørernes oprør mod mobilselskabernes forretningsdominans.

Ifølge Dansk IT bør det ikke komme som en overraskelse for mobilselskaberne, at IP-leverandører prøver at gå uden om de dyre mobilnet - og derfor bør de heller ikke beklage sig.

Forleden kunne ComON fortælle, at mobilselskaberne er utilfredse med, at IP-leverandørerne bruger simkort til at dirrigere trafikken uden om mobilnettet, men nu går Dansk IT til angreb på mobilselskaberne. "I har selv bedt om det, så lad være med at pive" lyder beskeden.

»IP-selskaberne benytter sig blot af den enorme skævhed i taksterne, som mobilselskaberne selv har opbygget og tjent store penge på i mange år. På den baggrund virker det noget besynderligt, at mobilselskaberne nu spiller de forurettede. Det er svært at have medlidenhed med dem,« siger politisk konsulent i Dansk IT, Anders Sparre, til ComON.

Fænomenet med IP-leverandører, der går uden om mobilselskaberne, kommer ikke som nogen overraskelse. Ifølge Dansk IT er det blot et symptom på, at det i lang tid har været alt for dyrt at lave opkald til mobiltelefoner, og foreningen hilser derfor IT-og Telestyrelsens kommende indgreb velkommen.

»Derfor er det godt, at IT- og Telestyrelsen nu planlægger et indgreb mod termineringsafgifterne. Brugen af gsm-gateways er jo blot et symptom på, at mobilselskabernes priser er helt forskruede, og de er vel næsten den bedst tænkelige illustration af, at der er behov for styrelsens planlagte prisindgreb,« siger Anders Sparre og tilføjer, at Sonofon og de andre mobilselskaber hellere skulle bruge kræfterne på at sænke priserne i stedet for beklage sig.




IT-JOB

Blue Water Shipping A/S

Senior Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere