Rejsekortet presses igennem som halvfærdigt

Skænderier mellem Rejsekortets parter sinker udviklingen. Vred minister kalder Rejsekortet "træls".

”Yderligere forsinkelser af Rejsekortet er ikke en mulighed!”

Sådan afsluttede trafikminister Hans Christian Schmidt dagens åbne samråd i trafikudvalget.

Enten accepterer den tekniske leverandør East-West Denmark ministerens krav, ellers skal projektet skrottes, og rejsekortet i sin nuværende form dø.

Halvfærdig version
Ministerens krav er, at East-West Denmark lover, at version 4.1.3 af rejsekortet bliver sat i gang landsdækkende inden 2012. Den færdige version af Rejsekortet har navnet 5.0, så der er tale om en halvfærdig men funktionel udgave, som ministeren vil have sat i sving.

Konsulenthuset Gartner har analyseret Rejsekortet og oplyser til ministeren, at version 4.1.3 er funktionsdygtigt. Men det ikke vil kun klare en række avancerede tjenester som for eksempel at bruge NemID og andre betalingsmetoder end Dankort. En hurtig udrulning af 4.1.3 betyder også, at Rejsekortet går glip af mange automatiseringer, fordi ting skal gøres manuelt. For eksempel rekvirering af mistede kort.

Det kan give ekstra udgifter til driften, men ministeren foreslog, at Rejsekortet A/S slap for nogle af udgifterne ved at lade være med at udbyde avancerede tjenester med det samme.

Det er ministerens håb, at den færdige version 5.0 kan udrulles i 2014.

Det er ikke raketvidenskab

På mødet i dag kom det også frem, at der er tydelige uoverensstemmelser mellem East-West Denmark og det fællesejede trafikselskab Rejsekortet A/S.

Henriette Kjær (K) havde nærlæst rapporten fra Gartner og fornemmede, at samarbejdet mellem de to parter, som skal få Rejsekortet til at blive til virkelighed er meget dårlig. Der efterlyses mere gennemsigtighed fra East-West Denmarks side, og så kan man læse, at East-West Denmark nægter at udrulle version 4.1.3 så hurtigt på grund af tekniske problemer og manglende kompetencer.

Trafikminister Hans Christian Schmidt bekræftede, at der er et meget dårligt forhandlingsklima mellem Rejsekortet A/S og East-West Denmark. Og der er behov for ekstern hjælp til stridshanerne.

”Rejsekortet har faktisk selv foreslået, at Gartner indtræder som mægler. Og det er nok en god idé, da de jo nu har et kendskab i processen. Jeg håber ikke, at det tager lang tid før de finder en løsning, for jeg håber, de kan få problemerne løst inden december,” sagde Hans Christian Schmidt.

Hvis ikke East-West Denmark giver ministeren håndslag på, at version 4.1.3 kommer i aktion i 2012, så vil ministeren gøre brug af den såkaldte katapult-klausul og forlade samarbejdet. Ministeren vil i dag ikke afsløre sine planer for rent faktisk at trække i katapulthåndtaget.

”Det, jeg er blevet vred over, er, at uanset hvad folk sider, så er rejsekortet altså ikke atomfysik. Det handler om at lave en løsning, hvor man stikker noget ind, som bliver registreret. Selvfølgelig er der nogler avancerede funktioner, men grundlæggende er det jo ting, som andre har gjort før,” sagde Hans Christian Schmidt, der ikke lagde skjul på, at han gerne ville have undgået at arve Rejsekort-sagen fra sin forgænger.

”Jeg synes, det er træls. Jeg har kun siddet med rejsekortet i kort tid. Men man skal ikke have siddet med det her ret langt tid for at synes, at det er rigtig træls”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere